2017. január 17.
Antal napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Diós-almás
káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g fehér káposzta
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • só, bors
  • 2 közepes, savanykás alma (200 g)
  • 2 ek. citromlé
  • 20 g dió vagy hámozott mogyoró
  • 1/4 kk. szárított borsikafű
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A káposzta külső, sérült leveleit lebontjuk, torzsáját kivágjuk, és szép vékony szálakra gyaluljuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, mélyebb tálba tesszük, kissé besózzuk. Az almákat megmossuk, kettészeljük, magházukat kiemeljük, meghámozzuk (vagy ízlés szerint hámozatlanul) kisebb kockákra-szeletekre aprózzuk, és meglocsoljuk a citromlével. 6-8 szép diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk.

2. Felforralunk 2 liter vizet, 1 ek. sóval ízesítjük, beleforgatjuk a káposztát, élénk tűzön 2 percig főzzük. Szűrőlapáttal jégkockákkal lehűtött vízbe emeljük, azaz blansírozzuk, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

3. A hagymát, a káposztát, az almát (levével együtt) és a vágott diót lazán összekeverjük a borsikafűvel, ízlés szerint frissen őrölt borssal, valamint az olajjal, 1 órán át szobahőmérsékleten érleljük.

4. Tálaláskor nem túl mély tálra halmozzuk a salátát, a félretett dióval és néhány szál tetszés szerinti zöldfűszerrel díszítjük. Natúr sültek köreteként vagy fokhagymás-sajtos pirítós kíséretében egytálételként kínálhatjuk.

Tippek:

Olaj helyett zöldfűszerekkel, curryvel és/vagy csípős paprikával ízesített joghurttal/kefirrel is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc
+ 1 óra érlelési idő

Energiatartalom:

162 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Mediterrán saláta

Almás-besameles
káposztatorta

Hagymás-répás
karfiolsaláta

Mediterrán krumplisaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Majonézes
tojássaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Sajtkrémes
mártogató

Almás-gombás
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: