2017. október 23.
Gyöngyi napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Libamell szőlővel,
tepsis krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csontos, bőrös libamell (1-1,2 kg)
  • só, bors
  • 1 kk. morzsolt majoránna
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • A körethez:
  • 800 g burgonya
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 1 kk. pirospaprika
  • 500 g nagy szemű fehér és piros szőlő vegyesen
  • 1 ek. kristálycukor
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 dl félszáraz rozébor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 ek. vaj/margarin

1. Bedörzsöljük a libamellet sóval, borssal és majoránnával. Bőrös oldalával lefelé a forró olajba tesszük, megkapatjuk, majd aláöntjük a bort. 5 perc múlva megfordítjuk, bekockázzuk a bőrét, mellédobjuk a félbevágott fokhagymafejet, valamint a gerezdekre szelt hagymát, és fedő alatt puhára pároljuk (45-50 perc).

2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, tepsibe terítjük. Összekeverjük egy kevés sóval, a köménymaggal, a pirospaprikával, 2-3 ek. pecsenyezsírral, és 180 °C-os sütőben aranysárgára sütjük (50-55 perc).

3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Serpenyőben sárgára pirítjuk a cukrot, felöntjük az balzsamecettel és a borral, csak addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Beleforgatjuk a szőlőt, 2-3 percig pároljuk, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, végül ráolvasztjuk a vajat/margarint, melegen tartjuk.

4. A libamellet tepsire emeljük, és a forró sütőben, a burgonya fölötti rácson ropogósra sütjük. 5 percig pihentetjük, aztán kivágjuk és kiemeljük a csontbölcsőből a húst, felszeleteljük, visszarendezzük a csontra, és a szőlő, valamint a burgonya kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz rozé vagy könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra 30 perc

Energiatartalom:

443 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgás-paradicsomos
kacsamellsaláta

Tatárbifsztek

Burgundiai
rokfortos körte

Erdeigomba-
torta

Orosz
csirkehússaláta

Mini sajtnyársak

Kacsaleves
tojácsillaggal

Tonhalas
krumplisaláta

Körtés-diós
zellersaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Ringlis
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: