2019. január 23.
Zelma napja van

HÚSÉTELEK > Kacsa- és libahússal


Fotó: Hemző Károly

Libamell szőlővel,
tepsis krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csontos, bőrös libamell (1-1,2 kg)
  • só, bors
  • 1 kk. morzsolt majoránna
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • A körethez:
  • 800 g burgonya
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 1 kk. pirospaprika
  • 500 g nagy szemű fehér és piros szőlő vegyesen
  • 1 ek. kristálycukor
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 dl félszáraz rozébor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 ek. vaj/margarin

1. Bedörzsöljük a libamellet sóval, borssal és majoránnával. Bőrös oldalával lefelé a forró olajba tesszük, megkapatjuk, majd aláöntjük a bort. 5 perc múlva megfordítjuk, bekockázzuk a bőrét, mellédobjuk a félbevágott fokhagymafejet, valamint a gerezdekre szelt hagymát, és fedő alatt puhára pároljuk (45-50 perc).

2. A körethez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, tepsibe terítjük. Összekeverjük egy kevés sóval, a köménymaggal, a pirospaprikával, 2-3 ek. pecsenyezsírral, és 180 °C-os sütőben aranysárgára sütjük (50-55 perc).

3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Serpenyőben sárgára pirítjuk a cukrot, felöntjük az balzsamecettel és a borral, csak addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Beleforgatjuk a szőlőt, 2-3 percig pároljuk, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, végül ráolvasztjuk a vajat/margarint, melegen tartjuk.

4. A libamellet tepsire emeljük, és a forró sütőben, a burgonya fölötti rácson ropogósra sütjük. 5 percig pihentetjük, aztán kivágjuk és kiemeljük a csontbölcsőből a húst, felszeleteljük, visszarendezzük a csontra, és a szőlő, valamint a burgonya kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Félszáraz rozé vagy könnyű vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra 30 perc

Energiatartalom:

443 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Orosz
csirkehússaláta

Mini sajtnyársak

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Ráksaláta
narancskehelyben

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Burgundiai
rokfortos körte

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tonhalas
krumplisaláta

Tatárbifsztek

Kacsaleves
tojácsillaggal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: