2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Kelkáposztaleves
parmezángaluskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 500 g kelkáposzta
  • 8-10 koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöldje
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • őrölt szegfűbors
  • 100 g tejföl
  • só, bors
  • 4 menta- vagy bazsalikombóbita
  • A galuskához:
  • 100 g krémtehéntúró
  • 1 tojásfehérje
  • 30 g búzadara
  • 1 púpozott ek. reszelt parmezán sajt
  • szerecsendió

1.galuskához a túrót, a tojásfehérjét, a búzadarát és a sajtot finom péppé keverjük. Sóval, borssal, 1 nagy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, letakarjuk, 30 percet pihentetjük.

2.leveshez a hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A paradicsomokat és a zöldfűszereket leöblítjük, ez utóbbiak leveleit lecsipkedjük, felaprózzuk.

3. Sárgára pirítjuk az olajban a lisztet, rádobjuk a hagymát és a zöldfűszereket, 2 perc múlva felöntjük 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és 1-2 csipet szegfűborsot. Mérsékelt tűzön 5 percig forraljuk, aztán beleforgatjuk a kelkáposztát, és 15-20 percig főzzük.

4. Közben felforralunk 1,5 liter vizet,1 kk. sóval ízesítjük. Két egymásba forgatott, a forró vízbe mártogatott kiskanál segítségével 12-16 galuskát formálunk a masszából, a vízbe merítjük, és gyöngyöző forralással 8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, melegen tartjuk.

5. Kiveszünk a levesből 4 ek. kelkáposztát, a többit botmixerrel krémmé zúzzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, utánasózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Mélytányérokba szedjük, mindegyik tetejére 1 ek. kelkáposztát, néhány felezett koktélparadicsomot és 3-4 galuskát teszünk, menta-/bazsalikombóbitákkal díszítve kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

250 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Grépfrút-dió-
póré saláta

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Sajtkrémmel töltött
zellerszárak

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Padlizsánkrémleves

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Tejszínes
cukkinikrémleves

Téli minestrone
csicseriborsóval

Currys karfiolkrémleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: