2017. augusztus 23.
Bence napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Burgonyapuffancs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g burgonya
  • só, bors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 8 vékony szelet bacon vagy füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 100 g finomliszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 8-12 koktélparadicsom

1. A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, és enyhén sós, bő vízben feltesszük főni. A hagymát, póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprózzuk, a póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk.

2. Mérséklet tűzön megpirítjuk a bacon-/szalonnaszeleteket, félretesszük. Zsírjukban megfonnyasztjuk a hagymát, a póréhagymát és az áttört fokhagymát. A puhára főtt burgonyát leszűrjük, finom péppé törjük, és a hagymás zsiradékhoz adjuk. Kissé hűlni hagyjuk, azután beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.

3. A masszából nedves tenyérrel gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, nagyobb serpenyőben felforrósított 2-3 ek. olajban (két részletben) mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk a zsiradékot.

4. A puffancsokat tálra rendezzük, körbedíszítjük a pirított szalonnaszeletekkel, a felezett paradicsomokkal, végül a félretett petrezselyemlevélkékkel, és mihamarabb tálaljuk. Köretként vagy vegyes idénysalátával főételként fogyasztjuk. Bár melegíthető, frissen az igazi!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

443 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karalábé-retek-
alma saláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Héjában sült újkrumpli
túrós-zöldséges mártogatókkal

Szalonnás újkrumpli
petrezselyemmártással

Sonkakrémes
töltött tojás

Hagymás-szalonnás
krumplirakottas

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtos-sonkás
papucs

Húsos
lilahagymatorta

Petrezselymes
krumplipüré

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: