2017. június 29.
Péter, Pál napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Burgonyapuffancs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g burgonya
  • só, bors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 8 vékony szelet bacon vagy füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 100 g finomliszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 8-12 koktélparadicsom

1. A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, és enyhén sós, bő vízben feltesszük főni. A hagymát, póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprózzuk, a póré fehér és világoszöld részét felkarikázzuk. A petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk.

2. Mérséklet tűzön megpirítjuk a bacon-/szalonnaszeleteket, félretesszük. Zsírjukban megfonnyasztjuk a hagymát, a póréhagymát és az áttört fokhagymát. A puhára főtt burgonyát leszűrjük, finom péppé törjük, és a hagymás zsiradékhoz adjuk. Kissé hűlni hagyjuk, azután beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot.

3. A masszából nedves tenyérrel gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, nagyobb serpenyőben felforrósított 2-3 ek. olajban (két részletben) mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírkendőre fektetve felitatjuk róluk a zsiradékot.

4. A puffancsokat tálra rendezzük, körbedíszítjük a pirított szalonnaszeletekkel, a felezett paradicsomokkal, végül a félretett petrezselyemlevélkékkel, és mihamarabb tálaljuk. Köretként vagy vegyes idénysalátával főételként fogyasztjuk. Bár melegíthető, frissen az igazi!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

443 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Petrezselymes
krumplipüré

Krumplisaláta
túrókrémmel

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Sonkakrémes
töltött tojás

Őszi tepsis zöldség –
körtével, dióval

Majonézes
kínaikel-saláta

Sajtkrémes
mártogató

Karalábé-retek-
alma saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Húsos
lilahagymatorta

Szalonnás újkrumpli
petrezselyemmártással

Spenótos
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: