2017. november 23.
Kelemen napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Egyéb kevert tészták


Fotó: Hemző Károly

Gyömbéres-
csokoládés kocka

Hozzávalók kb. 35 kockához:

  • A tésztához:
  • 200 g puha mazsola
  • 250 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 250 g darált étcsokoládé
  • 125 g vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 4 tojás
  • A mázhoz és a díszítéshez:
  • 150 g tortabevonó étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
  • cukrozott cseresznye vagy aszalt sárgabarack/gyömbér, dió, mogyoró

1. Egy közepes méretű (kb. 25x35 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, felitatjuk róla a vizet, majd meghintjük a kimért lisztből elvett 1-2 ek. liszttel (hogy ne szálljon le a tészta aljára). A maradék lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált csokoládéval.

2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a gyömbérrel és az egyenként hozzáadott tojásokkal. Apránként-lazán belekeverjük a lisztet, végül a mazsolát (a liszttel együtt). A tepsibe öntjük-simítjuk, és középső bordamagasságra állított rácson 25-30 percig sütjük (tűpróba!).

3. A mázhoz meleg vízfürdőbe állított lábaskába tördeljük és felolvasztjuk a csokoládét, majd elkeverjük az olajjal. A sütőből kivett, forró tészta tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Amikor a máz dermedni kezd, késheggyel kb. 5x5 cm-es négyzeteket jelölünk be rajta, és mindegyik közepére 1-1 cukrozott gyümölcsöt vagy diógerezdet/mogyorószemet nyomunk. Hagyjuk egészen kihűlni, aztán sütőpapírostul deszkára emeljük, és a jelölés mentén szeleteljük.

Tippek:

Készíthetjük úgy is, hogy a kihűlt tésztát kockákra vágjuk, és egyenként mártjuk a felmelegített csokoládéba, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea, forralt bor, desszertborok

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

164 kcal/kocka

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Céklás-burgonyás
heringsaláta

Sonkakrémes
töltött tojás

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Gombás táska

Majonézes
kínaikel-saláta

Szerencsegomba
tojásból

Sajtkrémes
mártogató

Almás-zöldséges
heringsaláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Karalábé-retek-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: