2017. szeptember 21.
Máté napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kicsontotzott, bőrös kacsamell (400 g)
  • 1 narancs
  • só, bors
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 100 g ribizli vagy áfonya
  • 1 kisebb (400 g) sárgadinnye
  • 1 nagy csokor rukola
  • 15-20 levél tépősaláta
  • 1 kis csokor fodros petrezselyem
  • Az öntethez:
  • 4 ek. balzsamecet
  • 2 ek. almaecet
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj
A
B
C

1. A két fél kacsamellet leöblítjük, szárazra törölgetjük. A narancs levét kinyomjuk, beleforgatjuk a húst, lefedjük, 1 órára hidegre tesszük. Ezután kiemeljük a kacsamelleket a narancsléből, lecsepegtetjük, szárazra törölgetjük, bőrüket késheggyel bekockázzuk, bőr nélküli felüket bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal és gyömbérrel.

2. Az olajat és vajat/margarint felforrósítjuk, bőrös felükkel lefelé beletesszük a melleket (A), hirtelen megkapatjuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő nélkül 8 percig sütjük. Megfordítjuk, másik oldalukat további 4 percig sütjük, aztán kiemeljük a zsiradékból, és tányérra téve hagyjuk kihűlni.

3. Közben a ribizlit szűrőtálban leöblítjük, tiszta konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet, majd villával lefejtjük a szárakról a szemeket. A sárgadinnyét megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsából karalábévájóval a lehető legtöbb golyócskát formáljuk. A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst kivájjuk, összeturmixoljuk.

4. A rukolát, a tépősalátát és a petrezselymet megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A rukolalevelek szárvégét eltávolítjuk, a salátát falatnyi darabkákra tépkedjük, lazán összekeverjük, majd (néhány kivételével) hozzáadjuk a lecsipkedett petrezselyemlevélkéket.

5. Lefejtjük a kacsamellekről a bőrt (B), hajszálvékonyan felszeleteljük (C), majd a dinnyével és a ribizlivel együtt lazán a salátához keverjük. Nem túl mély tálra halmozzuk, fogyasztásig hidegen tartjuk.

6. Az öntethez összekeverjük a balzsam- és almaecetet a dinnyepéppel, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal, majd apránként beledolgozzuk az olajat, de a látvány kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál keverjük a salátához. Kivételes alkalmakra önálló fogásként, elegáns előételként, hidegüfé részeként kínálhatjuk.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

275 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Waldorf-saláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

A leveles salátákról

Orosz
csirkehússaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Avokádó-tőkehalmáj
saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: