2017. augusztus 20.
István napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Sárgarépás-tojásos
babsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g vörös kidney bab
  • só, bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 300 g sárgarépa
  • 2 szem szegfűszeg
  • 5 tojás
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 szelet piros húsú paprika
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. fehérborecet
  • 1 kk. Worcester-szósz
  • 1 csipet chilipor
  • 4 ek. (classico) olívaolaj

1. A babot előző este átválogatjuk, beáztatjuk hideg vízbe. Másnap bő vízben, a megtisztított hagymafejjel, fokhagymával és a babérlevéllel együtt, mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (30-35 perc). A főzés utolsó harmadában kissé megsózzuk. A főzőlében hagyjuk kihűlni, levéből 1 dl-t félreteszünk az öntethez.

2. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szegfűszeggel és 1-2 csipet sóval, kevés vízben puhára pároljuk, leszűrjük. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben a forrástól számított 8 percig főzzük. Hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk, 4 tojást félbe-/negyedbe vágunk. Az újhagymát megtisztítjuk, egy kevés zöldjével együtt kissé rézsútosan felkarikázzuk. A paprikát vékony csíkokra szeljük.

3. Az öntethez a maradék 1 tojás sárgáját villával megtörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a bab félretett főzőlevét, a Worcester-szószt, a chiliport, apránként az olajat, ízlés szerint sót és rózsaborsot, végül belereszeljük a tojásfehérjét.

4. A babot és a sárgarépát nem túl mély tálra halmozzuk, megszórjuk az újhagymával, tetejét tojásgerezdekkel és paprikacsíkokkal díszítjük. A szépség kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál forgatjuk össze az öntettel. Egytálsalátaként vagy sült húsok mellé kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc
+ 8-12 óra áztatási idő

Energiatartalom:

355 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtos-uborkás
virslisaláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Gazdag
tavaszi saláta

Kolumbusz-saláta

Csirkés
Waldorf-saláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Diós-sajtos
saláta

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: