2018. december 11.
Árpád napja van

Német receptek


Fotó: Elendel

Karácsonyi
parféhasáb

Hozzávalók 18 szelethez:

  • 150 g dió, natúr pisztácia, hámozott mandula és mogyoró vegyesen
  • 100 g karácsonyi ízesítésű tejcsokoládé
  • 30 g étcsokoládé
  • 50 g cukrozott narancshéj + 30 g a díszítéshez
  • 50 g puha aszalt sárgabarack
  • 30 g aszalt áfonya
  • 4 tojássárgája
  • 60 g kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 7,5 dl+1,5 dl tejszín
  • 30 g felaprózott pisztácia a díszítéshez

1. A dióféléket darabosra vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjenek, és hagyjuk kihűlni.

2. A kétféle csokoládét apróra, az aszalt gyümölcsöket finomra vágjuk. A tojássárgákat a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat habosra keverjük, beleforgatjuk a dióféléket, a gyümölcsöket és a csokoládét. 7,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, a masszához adjuk, lazán összedolgozzuk.

3. Egy kb. 2 liter űrtatalmú, 25-28 cm hosszú gyümölcskenyérformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a fólia két vége jócskán túllógjon a peremén. Belesimítjuk a masszát, alját szelíden az asztallaphoz veregetjük, hogy ne maradjon benne buborék, tetejét elsimítjuk-lenyomkodjuk, és visszahajtjuk rá a fóliavégeket. Legalább 6 órára (de akár egy éjszakára vagy több napra) betesszük a mélyhűtőbe.

4. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk a parfét, lehántjuk róla a fóliát. A maradék 1,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és girlandot kanyarítunk belőle a hasáb tetejére. Narancshéjjal, pisztáciával (vagy egyéb tetszés szerinti finomsággal) díszítjük, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Csokoládé- vagy áfonyaöntetet kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Desszertborok, édes pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+6 óra dermedési idő

Energiatartalom:

287 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-zöldséges
heringsaláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Sonkás és
sajtos roló

Szerencsegomba
tojásból

Gombás táska

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtkrémes
mártogató

Téli vitaminsaláta
nyers céklával

Húsos
lilahagymatorta

Karalábé-retek-
alma saláta

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: