2017. december 13.
Luca napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Kivis-narancsos
joghurthabgaluska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 1 (bio)citrom
  • 200 g natúr joghurt
  • 50+80 g porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tasak (20 g) vaníliás porcukor
  • 4 narancs
  • 8 kivi
  • 1/2 dl mandula- vagy narancslikőr
  • néhány kisebb mentalevél

1. Beáztatjuk a zselatinlapokat 4-5 dl hideg vízbe, hogy felpuhuljanak. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.

2. Elkeverjük a joghurtot 50 g porcukorral és 2 ek. citromlével. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, szelíd tűzön felolvasztjuk, hozzákeverünk 1 kis merőkanál joghurtot, majd a joghurt egészéhez adjuk, végül lazán-egyenletesen beleforgatjuk a tejszínhabot. 4-5 cm magas, 15-17 cm átmérőjű tálba simítjuk, letakarjuk, és 2 órára hidegre tesszük.

3. Közben a narancsokat megmossuk, meghámozzuk, kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.  20-25 gerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk. A kiviket meghámozzuk, pici kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprózott narancsot, 80 g porcukrot, a maradék citromlét, végül a likőrt. Lefedjük, hidegre tesszük.

4. Tálaláskor 4 kistányérra szedjük a gyümölcssalátát, majd kissé egymásra csúsztatva a tál szegélyére csinosítjuk a narancsgerezdeket. Hideg vízbe mártogatott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk ki a habból, és óvatosan a gyümölcs tetejére ültetjük-ejtjük. Mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra dermedési idő

Energiatartalom:

393 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Narancsos-sajtos
céklasaláta

Grépfrútos-brokkolis
csirkesaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Grépfrút-dió-
póré saláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Narancsos
Pavlova-torta

Szicíliai olívás
narancssaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: