2017. április 24.
György napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal

Családunk rendszeresen készített kedvence ez a voltaképpen nagyon egyszerű, ámde a sokféle finom zöldségtől telt zamatú csirkeétel, amelyet az illatos pác és
a bor teljesen megbolondít. Ha félidőben még egy kis rizst (200-250 g) is főzünk bele, tartalmas egytálétel válik belőle.


Fotó: Hemző Károly

Nagymama
zöldséges csirkéje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 1 ek. grillfűszersó
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 350 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 4-5 szál szárzeller
  • 1 zsenge karalábé
  • 200 g cukkini
  • 2 szál friss vagy 1/2 kk. szárított majoránna
  • 3-4 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek. olaj
  • 1,5 dl félszáraz fehérbor
  • só, bors

1. A csirkecombokat leöblítjük és bedörzsöljük a fűszersóval. A hagymát és a fokhagymát, valamint a zöldségeket megtisztítjuk; a hagymát finomra, a répaféléket és a szárzellert karikákra, a karalébét és a cukkinit 3x3 cm-es kockákra-darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket lecsipkedjük, a petrezselymet felaprózzuk.

2. Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, hirtelen megkapatjuk benne a csirkecombokat (3-4 perc), majd tányérra emeljük őket. Megfonnyasztjuk a zsiradékban a hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, élénk tűzön 5-6 percig pirítjuk. Beleágyazzuk a csirkecombokat, felöntjük a borral, megszórjuk a zöldfűszerekkel, a petrezselyem felével, ízlés szerint sóval és borssal, majd fedő alatt puhára pároljuk (35-40 perc).

3. Óvatosan kiemeljük a lábasból a csirkecombokat. A zöldséget mélyebb tálba szedjük, tetejére rendezzük a húst, meghintjük a maradék petrezselyemmel, és 1-2 szál friss zöldfűszerrel díszítve kínáljuk. Petrezselymes burgonya, szerecsendióval illatosított burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

503 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Mazsolás répasaláta
cikóriával

Ananászos
csirkeragu

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Csirkés
Waldorf-saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Gyömbéres
sárgarépa-krémleves

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: