2017. június 24.
Iván napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Hagymás
burgonyakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g burgonya
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 szál karcsú póréhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 50 g füstölt, húsos szalonna
  • 1+1 ek. olaj
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 liter tyúkhúsleves (2 kockából)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 8-10 szál snidling

1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, 1 nagyobb szemet hideg vízben félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk. Az újhagymát/pórét és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

2. 1 ek. olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagymát/pórét, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, 1 percig pirítjuk. Meghintjük a kakukkfűvel, felengedjük a húslevessel, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (30 perc).

3. Közben a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a maradék 1 ek. olajban aranybarnára pirítjuk, és papírkendőre terítjük. A félretett burgonyát szárazra töröljük, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagyma sütőolajában ropogósra sütjük, ugyancsak papírkendőre terítjük. A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel.

4. A puhára főtt burgonyát-zöldségeket botmixerrel péppé turmixoljuk a levesben, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, és habverővel folyamatosan keverve a leveshez adjuk a tojásos tejszínt. Visszatesszük a tűzre, éppen csak összeforrósítjuk, de felforrnia nem szabad, mert kicsapódik a tojás!

5. Tányérokba-tálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva a tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, pirított hagymát és burgonyát, meghintjük a frissen felaprózott snidlinggel, és azonnal tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

315 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
zöld leves

Karfiol-brokkoli
krémleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Tatárbifsztek

Zöldségkrémleves

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Spenótos papucs

Kelbimbós
gesztenyeleves

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Orosz
csirkehússaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: