2017. január 17.
Antal napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Hagymás
burgonyakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g burgonya
  • 1 csokor újhagyma vagy 1 szál karcsú póréhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 50 g húsos, füstölt szalonna
  • 1+1 ek. olaj
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 liter tyúkhúsleves (2 kockából)
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 8-10 szál snidling

1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, 1 nagyobb szemet hideg vízben félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk. Az újhagymát/pórét és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

2. 1 ek. olajban megpirítjuk a szalonnát, a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagymát/pórét, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, 1 percig pirítjuk. Meghintjük a kakukkfűvel, felengedjük a húslevessel, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (30 perc).

3. Közben a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a maradék 1 ek. olajban aranybarnára pirítjuk, és papírkendőre terítjük. A félretett burgonyát szárazra töröljük, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagyma sütőolajában ropogósra sütjük, ugyancsak papírkendőre terítjük. A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel.

4. A puhára főtt burgonyát-zöldségeket botmixerrel péppé turmixoljuk a levesben, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, és habverővel folyamatosan keverve a leveshez adjuk a tojásos tejszínt. Visszatesszük a tűzre, éppen csak összeforrósítjuk, de felforrnia nem szabad, mert kicsapódik a tojás!

5. Tányérokba-tálkákba szedjük a levest, arányosan elosztva a tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, pirított hagymát és burgonyát, meghintjük a frissen felaprózott snidlinggel, és azonnal tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

315 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Orosz
csirkehússaláta

Tatárbifsztek

Brokkolikrémleves
garnélarákkal

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Kelbimbós
gesztenyeleves

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Karfiol-brokkoli
krémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: