2017. április 28.
Valéria napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok

„Anyóstortának” is nevezhetnénk, mert csakugyan nincs mit elrontani rajta.
A pudingfőzéshez nagyon jó hasznát vesszük a mikrónak, amelyben biztosan
nem kozmál le. Úgy is mutatós, ha hasábot építünk belőle.


Fotó: Hemző Károly

Banántorta –
sütés nélkül

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5+2 dl tej
  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj/margarin
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 érett banán
  • 2 ek. citromlé
  • 5 ek. rum vagy 6-8 csepp rumaroma
  • 400 g babapiskóta
  • 1 szem cukrozott cseresznye
  • 1 kivi
  • 1 kk. felaprózott pisztácia

1. A pudingporból és 5 dl tejből sűrű-kemény pudingot főzünk, tetejét megszórjuk 1 ek. porcukorral, hogy meg ne bőrösödjön, hagyjuk kihűlni.

2. A vajat/margarint habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, kanalanként a kihűlt pudingot. 8 evőkanálnyi krémet csillagcsőrös habzsákba teszünk. A banánokat meghámozzuk, pépesre törjük, meghintjük a citromlével, és belekeverjük a krémbe.

3. A maradék 2 dl tejet elkeverjük a rummal/rumaromával, egyenként beleforgatjuk a babapiskóták 1/3-át, és egy 24-26 cm átmérőjű korongot rakunk ki belőlük. Megkenjük a krém 1/3-val, majd ismét rumos tejbe forgatott babapiskóta és 1/3 rész krém, végül a rumos tejbe forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik. Bejelöljük a szeletek helyét, szélükre és a torta közepére 1-1 krémrózsát nyomunk, és legalább 6 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző nap készítjük el).

4. Tálaláskor a cukrozott cseresznyét csíkokra vágjuk. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük és elnegyedeljük, a krémrózsákba nyomkodjuk, majd a torta közepére szórt vágott pisztáciával díszítjük. Elronthatatlan!

Tippek:

Sós pisztáciából úgy készítünk „édeset”, hogy csonthéjából kibontjuk, bő vízzel leforrázzuk, 15 percig fedő alatt pihentetjük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, héját lepattintjuk, és néhány óráig szikkadni hagyjuk. Noha veszít üde zöld színéből, még finomabb, ha felhasználás előtt zsiradék nélkül kissé megpirítjuk.

Italajánlat:

Desszertbor, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 6 óra hűlési idő

Energiatartalom:

312 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gyömbéres
sütőtökleves

Körtés-diós
zellersaláta

Kolumbusz-saláta

Babkrém-
mártogató

Csípős kukoricaleves

Avokádókrém
paprikaladikban

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Gyömbéres
sárgarépa-krémleves

Cézár-saláta
paradicsommal

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Amerikai
káposztasaláta

Sárgarépás-tojásos
babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: