2017. október 17.
Hedvig napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Tésztában sült
vagdalt

Hozzávalók 4 szelethez:

  • 400 g mélyhűtött leveles tészta
  • 50 g füstölt szalonna
  • 2 ek. olaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 g vad/ bárány/marha apróhús
  • 200 g vegyes leveszöldség
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 babérlevél
  • 1/2 kk. szárított majoránna
  • só, bors
  • 100 g csirke- vagy pulykamáj
  • 100 g nyers füstölt tarja
  • 80 g marinált paradicsompaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. mustár
  • 2 tojás +1 tojássárgája
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az apróra felkockázott szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a húst és a felaprított zöldségeket, 5 percig pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a majoránnát, ízlés szerint sót és borsot. Fedő alatt puhára pároljuk, végül elfőzzük a levét, kihűtjük (a babérlevelet eltávolítjuk), és aprítógépben nem túl krémes péppé zúzzuk.

2. A masszához adjuk az apró kockákra vágott májat, füstölt tarját és paprikát, a felaprózott petrezselymet, a mustárt, 2 tojást, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sót és borsot, jól összedolgozzuk, végül hosszúkás cipót formálunk belőle.

3. Lisztezett sütőpapíron téglalapra nyújtjuk a tésztát, és a papírral együtt behúzzuk  egy nagyobb tepsibe. Széleiről 4-5 csíkot levágunk a díszítéshez, aztán a közepére fektetjük a húscipót, körben felhajtjuk rá a tésztát, a széleket és végeket a csomag tetejére, illetve alá hajtjuk. Megkenjük tojássárgájával, majd a tésztacsíkokból formált levelekkel-virágokkal díszítjük, ismét megkenjük, végül több helyen villával megszurkáljuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 10-15 percig pihentetjük, csak tálaláskor (az asztalnál) nem túl vékonyra szeleteljük. Melegen, hidegen egyaránt finom. Vegyes idénysalátát, ecetes savanyúságot, befőttet, pikáns gyümölcsekvárt is kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

356 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges rétes

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Tatárbifsztek

Erdeigomba-
torta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Spenótos papucs

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: