2018. december 11.
Árpád napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

Narancsos vörös-
káposzta-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis fej vörös káposzta (600 g)
  • 1 dl vörösborecet (5%-os)
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 (bio)narancs
  • 12 szem hámozott mandula
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1-2 ek. citromlé
  • 1 késhegynyi őrölt gyömbér
  • 1 csipet szárított kakukkfű

1. A káposzta külső leveleit lehántjuk, félbevágjuk, torzsáját kiemeljük, vékony szálakra gyaluljuk. 1,5 liter vizet felforralunk a borecettel, 1 ek. sóval és a cukorral. Beledobjuk a káposztát, 15 percig főzzük, aztán a főzőlében hagyjuk kihűlni (legjobb, ha előző nap elkészítjük).

2. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, kissé besózzuk. A narancsokat forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk-megsikáljuk, szárazra töröljük, az egyik héját lereszeljük. Mindkét narancsot meghámozunk úgy, hogy fehér bundájukból szemernyi se maradjon rajtuk, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül ékelő mozdulatokkal kivágjuk a gyümölcshúst, azaz kifilézzük. A mandulát szálkásra vágjuk, zsiradék nélkül világosra pirítjuk.

3. Az olajat és a munka során keletkezett, felfogott narancslét simára keverjük ízlés szerint citromlével, a reszelt narancshéjjal, a gyömbérrel, a kakukkfűvel, egy kevés frissen őrölt borssal, és a hagymához adjuk.

4. A káposztát leszűrjük, összeforgatjuk a hagymás-fűszeres öntettel, majd nem túl mély tálba púpozzuk, tetejét pedig megszórjuk a narancsgerezdekkel és a pirított mandulával. Fehér, natúr húsok, halak mellé köretként, olívaolajos-fokhagymás pirítóssal önálló ételként kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 1-12 óra hűlési idő

Energiatartalom:

245 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szicíliai olívás
narancssaláta

Téli
vitaminsaláta

A leveles salátákról

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Majonézes
tojássaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Ráksaláta
narancskehelyben

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Narancsos-sajtos
céklasaláta

Diós-hagymás
céklasaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: