2018. április 21.
Konrád napja van

SÜTEMÉNYEK > Olajban sültek, fánkok


Fotó: Hemző Károly

Párnafánk

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:

  • 50 g vaj/margarin
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 2 ek. rum
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 300 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • olaj a sütéshez (1,5-2 liter)
  • vaníliás porcukor a szóráshoz

1. A vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, a rummal, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásos tejfölt, majd az olvasztott vajat/margarint, és fakanállal összekeverjük. A tálból lisztezett munkalapra szedjük-borítjuk, majd erőteljesen összegyúrjuk.

2. Pihentetés nélkül, lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és derelyevágóval előbb 4-5 cm széles csíkokra, majd rombuszokra szabjuk.

3. Nagyobb edényben/fritőzben felforrósítunk háromujjnyi olajat. Mérsékeljük a tüzet, beleteszünk az olajba 8-10 tésztarombuszt, de ne többet, mert nagyon gyorsan sülnek, és jócskán megnőnek-felfújódnak. Mindkét oldalukon aranysárgára sütjük őket (mindössze 2+2 perc!), aztán papírkendőre terítve felitatjuk róluk az olajat.

4. Tetejüket még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, és savanykás-illatos lekvár kíséretében tálaljuk. Frissen az igazi, de még másnap is finom. (Levegősen takarjuk le, mert ha befülled, megereszkedik!)

Italajánlat:

Pezsgő, desszetbor, kávé, tea

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

34 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Fasírtmuffin

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Zöldséges rétes

Krémsajtos-
olívás papucs

Túrós zöldségtorta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Zöldbabcsokor
paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: