2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Elendel

Szűzpecsenye sonkás-
sajtos bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g brokkoli
  • 400 g sárgarépa
  • 80 g gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejszín
  • 1/2 kk. szárított majoránna
  • 2 sertésszűzpecsenye (350 g/darab)
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 4 vékony szelet főtt sonka
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g vaj
  • néhány rozmaringbóbita
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A körethez megtisztítjuk a zöldségeket, a brokkolit kisebb rózsákra, a sárgarépát nem túl vékony karikákra vágjuk, és két külön edényben, néhány ek. víz és kevés só hozzáadásával puhára, de még ropogósra pároljuk (6-8 perc), melegen tartjuk.

2. Közben megreszeljük a sajtot, összekeverjük a tojássárgájával, a tejszínnel és a majoránnával. A szűzpecsenyéket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, 2-2 darabra vágjuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Felforrósítjuk az olajat, élénk tűzön körbepirítjuk benne a húsdarabokat (7-8 perc).

3. A sonkaszeleteket félbevágjuk, lazán a húsdarabok köré tekerjük, sütőedénybe helyezzük, tetejükre púpozzuk a sajtkeveréket, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A sütőből kivéve letakarjuk alufóliával, és 10 percig pihentetjük.

4. A mártáshoz 1 dl húslevessel összeforraljuk, fellazítjuk a sütőedényben maradt pecsenyealjat, majd lábaskába szűrjük, 1 percig forraljuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket leszűrjük, beleforgatjuk a szétlapított fokhagymával felforrósított vajba. A húsdarabokat egészben vagy 2-3 szeletve vágva tálra rendezzük, petrezselyemmel és/vagy rozmaringgal díszítjük, és a zöldségek, valamint a mártás kíséretében mihamarabb tálaljuk. Burgonyapüré, krokett illik hozzá.

Változatok:

Brokkoli helyett készíthetjük kelbimbóval is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

408 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Joghurtos kukorica-
retek saláta

Párolt vörös káposzta
áfonyával

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tatárbifsztek

Spenótos papucs

Körtés-diós
zellersaláta

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Ráksaláta
narancskehelyben

Orosz
csirkehússaláta

Rozmaringos szűzérmék
kelbimbóval

Burgundiai
rokfortos körte

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: