2017. december 13.
Luca napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Elendel

Szűzpecsenye sonkás-
sajtos bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g brokkoli
  • 400 g sárgarépa
  • 80 g gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. tejszín
  • 1/2 kk. szárított majoránna
  • 2 sertésszűzpecsenye (350 g/darab)
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 4 vékony szelet főtt sonka
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g vaj
  • néhány rozmaringbóbita
  • 2-3 szál petrezselyem

1. A körethez megtisztítjuk a zöldségeket, a brokkolit kisebb rózsákra, a sárgarépát nem túl vékony karikákra vágjuk, és két külön edényben, néhány ek. víz és kevés só hozzáadásával puhára, de még ropogósra pároljuk (6-8 perc), melegen tartjuk.

2. Közben megreszeljük a sajtot, összekeverjük a tojássárgájával, a tejszínnel és a majoránnával. A szűzpecsenyéket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, 2-2 darabra vágjuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Felforrósítjuk az olajat, élénk tűzön körbepirítjuk benne a húsdarabokat (7-8 perc).

3. A sonkaszeleteket félbevágjuk, lazán a húsdarabok köré tekerjük, sütőedénybe helyezzük, tetejükre púpozzuk a sajtkeveréket, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A sütőből kivéve letakarjuk alufóliával, és 10 percig pihentetjük.

4. A mártáshoz 1 dl húslevessel összeforraljuk, fellazítjuk a sütőedényben maradt pecsenyealjat, majd lábaskába szűrjük, 1 percig forraljuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket leszűrjük, beleforgatjuk a szétlapított fokhagymával felforrósított vajba. A húsdarabokat egészben vagy 2-3 szeletve vágva tálra rendezzük, petrezselyemmel és/vagy rozmaringgal díszítjük, és a zöldségek, valamint a mártás kíséretében mihamarabb tálaljuk. Burgonyapüré, krokett illik hozzá.

Változatok:

Brokkoli helyett készíthetjük kelbimbóval is.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

408 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Burgundiai
rokfortos körte

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos papucs

Fasírtmuffin

Ringlis
töltött tojás

Ráksaláta
narancskehelyben

Tonhalas
krumplisaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Krémsajtos-
olívás papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Májas-fokhagymás
töltött libamell
zsemlefelfújttal

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: