2017. december 13.
Luca napja van

Mediterrán ételek > Olasz receptek


Fotó: Hemző Károly

Epres-ricottás
kehely

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g eper
  • 2+2+3 ek. porcukor
  • 1+1+1 ek. citromlé
  • 125 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 4-5 ek. mandulalikőr (Amaretto)
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • 2+1 dl tejszín
  • néhány citromfűlevél

1. Az epret megmossuk, alaposan lecsepegtetjük és kicsumázzuk, 2 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. 200 g epret félbevágunk, meghintjük 2 ek. porcukorral és 1 ek. citromlével. A maradékot ugyancsak 2 ek. porcukorral és 1 ek. citromlével péppé turmixoljuk.

2. Botmixerrel simára keverjük a mascarpónét és a ricottát 3 ek. porcukorral, 1 ek. citromlével, a likőrrel és az eperpéppel. A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, lazán beledolgozzuk a krémbe.

3. A krém felét 4 szépséges kehely aljára simítjuk, vágott felükkel kifelé a kelyhek oldalára tapasztjuk a felezett eperszemeket (a maradékot a krém tetejére szórjuk), aztán bevonjuk a maradék krémmel, letakarjuk, és legalább 3 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, csillagcsőrős habzsákba szedjük, és csinos girlandokat-rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félretett 2 szem kettévágott eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük. Előző nap elkészíthető, mindig biztos siker!

Italajánlat:

Pezsgő vagy desszertbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3 óra hűtés

Energiatartalom:

270 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Meggyes
Pavlova-torta

Gombás-paradicsomos
bruschetta

Tramezzini mortadellával
és paradicsommal

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Gazdag rizssaláta
tojással

Krémsajtos-
olívás papucs

Sárgarépa-krémleves
spenótgaluskával

Túrós zöldségtorta

Avokádós
tonhalsaláta

Fasírtmuffin

Spenótkrémmel
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: