2017. december 13.
Luca napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Az üde póré és a citrusfélék illatos-fanyar aromája kivételesen kellemes társítás. Naranccsal is finom, sőt az öntetbe belekeverhetjük a narancs reszelt héját is.


Fotó: Hemző Károly

Grépfrút-dió-
póré saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 rózsaszín húsú grépfrút
  • 1 karcsú póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 12-15 szál snidling
  • 30 g dió
  • 1 fej fodros saláta (pl. lollo, endívia)
  • 2 ek. citromlé
  • 1 kk. szardellapaszta
  • szemes feketebors
  • 6 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A grépfrútokat megmossuk, meghámozzuk úgy, hogy szemernyi se maradjon rajtuk fehér-kesernyés bundájukból, aztán kifilézzük: a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst (a magokat eltávolítjuk), a hártyavázból és a lehámozott héjdarabokból kinyomjuk a lét, megtartjuk.

2. A póréhagymát/újhagymát megtisztítjuk, a póré fehér és világoszöld részét (az újhagymát 8-10 cm-es zöld szárával együtt) vékonyan felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. A sndlinget leöblítjük, a diót durvára aprítjuk.

3. A salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugáljuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Néhány formás levéllel kibélelünk egy mélyebb tálat, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és egy másik tálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát és a grépfrútot, lazán összekeverjük, végül a salátalevelekre púpozzuk.

4. Az öntethez a citromlét és a félretett grépfrútlét simára keverjük a szardellapasztával, ízlés szerint frissen őrölt borssal és az olívaolajjal (sózni nem szükséges, mert a szardellapaszta sós!), de csak tálaláskor locsoljuk meg vele a salátát, mert hamar összeesik!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

204 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Töltött paradicsom
szicíliai módra

Spenótos
omlett-tekercs

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Diós-hagymás
céklasaláta

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Körtés-diós
zellersaláta

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: