2017. június 23.
Zoltán napja van

SÜTEMÉNYEK > Aprósütemények


Fotó: Hemző Károly

Zabpehelytallér

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:

  • 60 g finomliszt
  • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
  • 150 g finomra őrölt zabpehely
  • 150 g durvára őrölt zabpehely
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 125 g lágy vaj/margarin
  • 250 g porcukor
  • 3 ek. citromlé
  • 5 csepp keserűmandula aroma
  • 200 g tortabevonó étcsokoládé
  • 2 ek. olaj

1. Összekeverjük a finomlisztet a sütőporral, majd a kétféle zabpehellyel és a fahéjjal. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Kikeverjük a vajat/margarint a porcukorral, majd az egyenként hozzáadott tojásságákkal, a citromlével és a keserűmandula aromával, aztán a liszt-zabkeverékkel felváltva kíméletesen beleforgatjuk a habot.

2. Sütőpapírral kibélelünk 2-3 nagy tepsit. A masszából két kiskanál segítségével, egymástól 6-8 cm-es távolságra (sülés közben megnőnek és szétterülnek!), diónyi halmokat rakunk a tepsikbe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréssel 150 °C-on) aranysárgára sütjük (15-18 perc). Rácsra emelve hagyjuk őket egészen kihűlni.

3. A felaprózott csokoládét meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, megmártjuk benne a tallérokat, és a rácson hagyjuk teljesen megszáradni. Műanyag vagy fémdobozban, sütőpapírral rétegezve 2-3 hétig eláll.

Italajánlat:

Tea, kávé, cappuccino, tej, kakaó, forralt bor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

70 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtos-sonkás
papucs

Almás-zöldséges
heringsaláta

Gombás táska

Karalábé-retek-
alma saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Mimóza
tojássaláta

Majonézes
tojássaláta

Sonkás és
sajtos roló

Sonkakrémes
töltött tojás
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: