2017. május 1.
Fülöp napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Fonott
sertéspecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szűzpecsenye ( 200 g/db)
  • só, bors
  • 1 kk. szárított borsikafű
  • 4+2 ek. olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 400 g kelbimbó (mélyhűtött)
  • 1/2 kk. köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g vaj/margarin
  • 200 g gyöngyhagyma
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 4-5 szál petrezselyem

1. Leválasztjuk az ezüstös hártyát a szűzpecsenyékről, vastagabb végüknél egyben hagyva 3 hosszanti csíkra szeljük. Hármas fonással megfonjuk, végüket aláhajtuk, hústűvel rögzítjük, meghintjük sóval, borssal és a borsikafűvel.

2. 4 ek. felhevített olajban megkapatjuk a húst, áttesszük egy sütőedénybe, megöntözzük a forró olajjal és 1 dl borral. Lefedjük, 180 °C-os sütőben puhára pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük (1 óra+20-25 perc).

3. A körethez a kelbimbók külső leveleit lehántjuk, enyhén sós, köménymaggal ízesített vízben puhára főzzük (ha mélyhűtött, fagyos állapotban dobjuk a forrásban lévő vízbe!), leszűrjük, majd az áttört fokhagymával habosodásig hevített vajban/margarinban átforrósítjuk. A gyöngyhagymákat 5 percre forrásban lévő, majd jéghideg vízbe merítjük, leszűrjük, lepattintjuk a héjukat. 2 ek. felforrósított olajban 3-4 percig pirítjuk, sóval, borssal és a maradék 1 dl borral ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk.

4. A fonatokat és a kétféle zöldséget tálra rendezzük, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A pecsenyealjat 1 dl vízzel és a paradicsompürével összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk, átszűrjük, végül bevonjuk vele a hagymácskákat, és mihamarabb tálaljuk. További köretként burgonyapüré illik hozzá.

Tippek:

Készíthetjük, ecetes gyöngyhagymából is, amelyet jól lecsepegtetve forgatunk bele a forró olajba, és bor hozzáadása nélkül mindössze 3-4 percig rázogatva forrósítjuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

591 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Ráksaláta
narancskehelyben

Tatárbifsztek

Rozmaringos szűzérmék
kelbimbóval

Ringlis
töltött tojás

Tésztában sült
vagdalt

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Spenótos papucs

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Körtés-diós
zellersaláta

Burgundiai
rokfortos körte
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: