2017. június 23.
Zoltán napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül


Fotó: Elendel

Tortellini
spenótmártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g mélyhűtött spenótpüré
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g főtt sonka
  • 2 ek. mandulalapocska
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 ek. ételízesítő
  • 500 g sajtos tortellini
  • 2,5 dl tejszín
  • 2-3 ek. ételsűrítő granulátum
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 40 g parmezán sajt

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A mandulát zsiradék nékül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen!

2. A vajban/margarinban üvegesre fonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük 2,5 dl vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd (fagyos állapotban) a spenótot, és fedő alatt, mérsékelt tűzön addig forraljuk, amíg teljesen felenged (8-10 perc). Botmixerrel péppé pörgetjük, aztán hozzákeverjük a tejszínt és az ételsűrítőt, ízlés szerint sót, őrölt borsot, végül 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, és szelíd forralással besűrítjük (2 perc).

3. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tortellinit (12-15 perc), leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és beleforgatjuk a spenótmártásba. Mélytányérokba szedjük, a sonkával, a mandulával és a frissen reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Tippek:

Készíthetjük
– 1 kg friss megtisztított és alaposan megmosott spenótból is, amelyet nagyjából felaprítva adunk a vízzel felöntött hagymalaphoz, és fedő alatt, mérsékelt tűzön 4-5 percig főzünk – a többi ugyanaz.
– karakteresebb pecorino sajttal is.
– A praktikus, azonnal oldódó ételsűrítő helyett (amely por alakban is kapható) a tejszínben elkevert 2 ek. rétesliszttel sűrítjük be a mártást.
– Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a spenótmártást 4 dl vízzel készítjük,  eldolgozunk benne még 2 egész tojást is, aztán összeforgatjuk a tortellinivel és a sonkával, sütőedénybe terítjük, tetejét megszórjuk a sajttal, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (25 perc).

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

461 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spenótos
palacsintatorta

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Sonkás-uborkás
krumplisaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tonhalas
krumplisaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Spenótos
omlett-tekercs

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: