2017. október 19.
Nándor napja van

TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények


Fotó: Hemző Károly

Sonkás-sajtos-
olívás pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 1 kk. kristálycukor
  • 25 g élesztő
  • só, bors
  • 6 ek.+2 kk. (classico) olívaolaj + a kenéshez
  • 500 g finomliszt (pizzaliszt)
  • A rakományhoz:
  • 2 doboz hámozott paradicsom (400 g/doboz)
  • 200 g gépsonka
  • 250 g pizza mozzarella vagy feta sajt
  • 25-30 szem fekete és zöld olívabogyó vegyesen
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 kk. szárított oregánó

1. A tésztához 3,5 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 1 ek. sót és 6 ek. olajat, majd a mélyebb tálba szitált liszthez adjuk, és hólyagosra dagasztjuk. Letakarjuk, 20 percig kelesztjük.

2. A rakományhoz kiemeljük a paradicsomot a levéből, jól lecsepegtetjük, karcsú gerezdekre szeljük vagy kézzel egy kissé összetörjük. A sonkát csíkokra, a sajtot vékony szeletekre vágjuk, az olívabogyókat leszűrjük.

3. Két kb. 30 cm átmérőjű pizzaformát kikenünk 1-1 kk. olajjal. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A tésztát két cipóra osztjuk, kihúzogatjuk, a formákba terítjük, szegélyüket felmagasítjuk.

4. Villával megszurkáljuk a tészta alját, vékonyan megkenjük olívaolajjal, elosztjuk rajtuk a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és az olívabogyókat. Megszórjuk az elmorzsolt oregánóval és egy kevés sóval, végül meglocsoljuk a maradék olajjal, és a forró sütőben 25-30 percig sütjük. Félbe- vagy tortaszerű szeletekre vágjuk, és frissen-forrón tálaljuk.

Tippek:

– Nagyobb élelmiszerboltokban kapható a kifejezetten pizza sütéséhez ideális pizzaliszt, ennek híján használjunk finomlisztet.
– Oregánó helyett provence-i fűszerkeverékkel is illatosíthatjuk.
– Egy 30x40 cm-es peremes-mélyebb tepsiben süthetünk a tésztából egyetlen nagy, négyszögletes pizzát is, amelyet kisebb-nagyobb kockára vágva kínálunk.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc
+ 20 perc
kelesztési idő

Energiatartalom:

685 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós-mozzarellás
céklasaláta

Krémsajtos-
olívás papucs

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fasírtmuffin

Spenótos
omlett-tekercs

Tonhalas
krumplisaláta

Sonkás-sajtos
töltött lepény

Spenótkrémmel
töltött tojás

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: