2017. augusztus 20.
István napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Tonhalas
krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kiflikrumpli
  • só, bors
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 4-5 szál friss oregánó vagy majoránna
  • 100 g kovászos uborka
  • 12-16 szem fekete olívabogyó (pl. kalamata)
  • 2 doboz olajos tonhal (kb. 180 g/doboz)
  • Az öntethez:
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk. szardellapaszta
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • só, bors

1. A krumplit enyhén sós, babérlevéllel illatosított vízben, héjában megfőzzük (20 perc). A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra-rombuszokra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót/majoránnát leöblítjük, konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk. Az uborkát vékony karikákra szeljük, az olívabogyókat lecsepegtetjük. Kiemeljük az olajból a tonhalat, kisebb darabokra tördeljük.

2. Az öntethez mély salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a citromlét, a szardellapasztát és kevés sót. Hozzácsepegtetjük-öntjük az olívaolajat (vagy a hal olaját), habverővel opálosra keverjük, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk.

3. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. Egyenesen belekarikázzuk az öntetbe, aztán hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az uborkát, a tonhalat, az olívabogyót, a bazsalikomot és az oreganót/majoránnát. Lefedjük, szobahőmérsékleten 1 órán át érleljük. Tálaláskor keverünk egyet rajta, csinos tálba terítjük, és a félretett fűszerlevélkékkel díszítjük.

Tippek:

– Szardellapaszta helyett ízesíthetjük 1 kk. enyhén csípős dijoni mustárral is.
– Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával vegyük ki, hogy a dermedt olaj felengedhessen.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+ 1 óra érlelési idő

Energiatartalom:

350 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádós
tonhalsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtos reteksaláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Tonhalas-tojásos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: