2017. október 19.
Nándor napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek


Fotó: Hemző Károly

Spenótos
töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 közepes burgonya
  • 800 g spenót
  • só, bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • szerecsendió
  • diónyi vaj/margarin
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 150 g reszelt trappista sajt
  • 1/4 piros húsú paprika

1. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A spenótot megtisztítjuk, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, azután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk, és nagyjából felaprózzuk.

2. A hagymaféléket megtisztítjuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a spenótot, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, valamint 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, éppen csak átforrósítjuk, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

3. A burgonyákat kettévágjuk, belsejüket kivájjuk, meghintjük egy kevés sóval, aztán vajjal/margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba ültetjük. A burgonyaforgácsot megtörjük. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a sajt kétharmadát, majd a burgonyapéppel együtt a spenóthoz keverjük, és a burgonyacsónakokba púpozzuk.Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 °C-os sütőben pirulásig sütjük (25-30 perc). A vékony csíkokra vágott paprikával díszítve, melegen, de nem tűzforrón, köretként vagy hústalan egytálételként kínálhatjuk.

Tippek:

A töltelék tetejére reszelt sajt helyett 1-1 vékony szelet camembert, mozzarella vagy füstölt sajtot is olvaszthatunk.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

389 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tejszínben sült
újkrumpli

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Spenótos-
tojásos rétes

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Tonhalas
krumplisaláta

Francia
zöldséges lecsó

Túrós zöldségtorta

Spenótos papucs

Spárgás
tojáslepény

Majonézes
tojássaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Joghurtos kukorica-
retek saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: