2017. október 19.
Nándor napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Sonkakrémes
töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 150 g főtt, füstölt sonka
  • 100 g tejföl
  • 2-3 ecetes uborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk. mustár
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • só, bors
  • 4-5 szem retek
  • 18-20 apró spenót- vagy reteklevél
  • 1 szál kapor vagy petrezselyem

1. A tojásokat megmossuk, bő hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről, fedő alatt pontosan 13 percet pihentetjük (ez idő alatt keményre „főnek” a forró vízben), végül jéghideg vízbe merítve teljesen lehűtjük. Ezután meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, aprítógépbe tesszük.

2. A sonkát (legfinomabb a húsvéti sonka leeső végéből-törmelékéből) felaprózzuk, a tejföllel együtt a tojássárgákhoz adjuk, finom péppé pörgetjük (vagy előbb tejföl nélkül megdaráljuk, és csak azután adjuk hozzá a tejfölt), mélyebb tálkába szedjük. Az ecetes uborkát pici kockákra, a szárakról lecsipkedett petrezselyemleveleket finomra vágjuk, majd a mustárral, a paprikakrémmel, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal együtt a sonkás masszához adjuk (ha túl sűrű, további 1-2 kk. tejföllel lazítjuk).

3. A masszát csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedjük, púposra töltjük vele a tojások üregét, végül fedeles dobozba/tálba zárjuk, és fogyasztásig hidegen tartjuk.

4. Tálalás előtt a spenót- vagy retekleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, kibélelünk velük egy nagyobb, lapos tálat. Elrendezzük rajta a tojásokat, tetejüket pedig retekszeletekkel, kaporral/petrezselyemmel díszítjük.

Fontos:

Érdemes pontosan megtartani a javasolt főzési időt, ugyanis ha a tojásokat túlfőzzük, beszürkül a sárgájuk szegélye, és ez sokat ront az étel szépségén.

Változatok:

– Tejföl helyett készíthetjük tejszínnel, ecetes uborka helyett 1 ek. finomra vágott kapribogyóval is.
– Sonka helyett használhatunk füstölt lazacot, kissé csípős lángolt kolbász masszáját.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

85 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Töltött tojás-
változatok

Ringlis
töltött tojás

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Karalábé-retek-
alma saláta

Avokádókrém
paprikaladikban

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spenótos
omlett-tekercs

Spenótos-
tojásos rétes

Gyönyörűséges orosz
hússaláta tojással

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: