2017. szeptember 21.
Máté napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Elendel

Tavaszi
zöld leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 200 g spenót
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g medvehagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 25-30 szál snidling
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 2 dl+4 kk. tejszín
  • só, bors
  • 8 ek. sült tésztaborsó (készen vásárolt levesbetét)
  • 4 koktélparadicsom

1. A zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyákat és a hagymát apró kockákra vágjuk, a spenótot, az újhagymaszálakat (25-30 cm-es zöldjükel együtt), a medvehagymaleveleket, a szárakról lecsipkedett petrezselymet és a snidlinget (3-4 szál kivételével) nagyjából felaprítjuk.

2. Megfonnyasztjuk az olajban a hagymát, beleforgatjuk a burgonyát, élénk tűzön 1 percig forgatjuk. Rádobjuk az összes zöldet, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük (25-30 perc).

3. Botmixerrel az egészet finom péppé-krémmé turmixoljuk, végül belekeverünk 2 dl tejszínt, sóval, borssal, nagy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól összeforraljuk,

4. A levest mélytányérokba szedjük, közepükre szórunk 2-2 ek. tésztaborsót,  tetejüket 1-1 kk. tejszínnel cirmosítjuk, az elnegyedelt paradicsomokkal és a félretett, felaprított snidlingszálakkal vidámítva kínáljuk. Fokhagymás olajban pirított zsemlekockákat is adhatunk mellé.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

285 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Majonézes
tojássaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Sárgarépa-krémleves
brokkoligaluskával

Spenótos papucs

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Spenótos-
tojásos rétes

Túrós zöldségtorta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Ringlis
töltött tojás

Spenótos pulykarolád

Francia hagymás-
sonkás pite
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: