2017. november 23.
Kelemen napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Zöldségleves
palacsintacsigával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1/2+1 ek. olaj
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 80 g zellergumó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1 kisebb zöldpaprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1-2 ek. citromlé

1. A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal, a finomra vágott petrezselyem felével, 1/2 ek. olajjal, majd lefedjük, és 30 percet pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, a répaféléket és a zellert előbb vékony szeletekre, majd karcsú csíkokra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn megreszeljük. A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, és mindkettőt megfonnyasztjuk 1 ek. felforrósított olajban. Rádobjuk a zöldségeket, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk, aztán megszórjuk az ételízesítővel, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban), és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük.

3. A masszából 8 kisebb, de vastagabb palacsintát sütünk, azonnal-melegen feltekerjük, és mélyebb tállal lefedve melegen tartjuk.

4. Kiemeljük a levesből a zöldpaprikát és a paradicsomot, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, végül belekeverjük a maradék petrezselymet. A palacsintákat ujjnyi vastag csigákra vágjuk-karikázzuk, mélytányérokba kanyarítjuk, és tetejükre merjük a forró levest.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

226 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mimóza
tojássaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Spenótkrémmel
töltött tojás

Gazdag
tavaszi saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Karalábé-retek-
alma saláta

Almás-narancsos
céklasaláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Ringlis
töltött tojás

Spenótos-
tojásos rétes

Avokádókrém
paprikaladikban

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: