2017. július 27.
Olga napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Csípős
csirkebuzogányok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 apró chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 4 ek. olaj
  • 12 alsó csirkecomb („buzogány”)
  • 2 csokor újhagyma
  • 4-5 zsenge sárgarépa
  • 500 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1 szál bazsalikom

1. A páchoz a chilipaprikát megmossuk, ereit és magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk, illetve részben eltávolítjuk. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a chilvel együtt felaprózzuk, aztán összekeverjük a korianderrel, a pirospaprikával és az olajjal. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, megkenjük a páccal, lefedjük, 2 órán (akár 1 éjszakán) át a hűtőben érleljük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük a csirkecombokat, megszórjuk sóval, megöntözzük a páccal, és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc) – ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával/sütőpapírral lazán letakarjuk.

3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), az újhagymát és a sárgarépát karikákra, a spágaféléket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Megfonnyasztjuk a vajban/margarinban az újhagymát, rádobjuk a sárgarépát, 5 perc múlva a spárgát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos allapotban), fedő alatt puhára pároljuk. Csak a végén sózzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

4. A húst lapos tálra csinosítjuk, megfényezzük a pecsenyelével, és gerezdekre szelt citrommal, valamint bazsalikommal díszítve, a zöldségköret kíséretében tálaljuk.

Változatok:

Spárga helyett készíthetjük vékony hasábokra vágott karalábéval vagy mélyhűtött zöldbabbal is, amelyet a zöldborsóval egyidejűleg adunk az ételhez.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 2 óra pácolási idő

Energiatartalom:

550 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgás
tojáslepény

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Paradicsomos-
spárgás saláta

Orosz
csirkehússaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Ráksaláta
narancskehelyben

Sonkás
spárgagratin

Káposztás-
paradicsomos csirkecomb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: