2019. március 27.
Hajnalka napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Csípős
csirkebuzogányok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 apró chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika
  • 4 ek. olaj
  • 12 alsó csirkecomb („buzogány”)
  • 2 csokor újhagyma
  • 4-5 zsenge sárgarépa
  • 500 g fehér- és zöldspárga vegyesen
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1 szál bazsalikom

1. A páchoz a chilipaprikát megmossuk, ereit és magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk, illetve részben eltávolítjuk. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, a chilvel együtt felaprózzuk, aztán összekeverjük a korianderrel, a pirospaprikával és az olajjal. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, megkenjük a páccal, lefedjük, 2 órán (akár 1 éjszakán) át a hűtőben érleljük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük a csirkecombokat, megszórjuk sóval, megöntözzük a páccal, és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc) – ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával/sütőpapírral lazán letakarjuk.

3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), az újhagymát és a sárgarépát karikákra, a spágaféléket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Megfonnyasztjuk a vajban/margarinban az újhagymát, rádobjuk a sárgarépát, 5 perc múlva a spárgát és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos allapotban), fedő alatt puhára pároljuk. Csak a végén sózzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

4. A húst lapos tálra csinosítjuk, megfényezzük a pecsenyelével, és gerezdekre szelt citrommal, valamint bazsalikommal díszítve, a zöldségköret kíséretében tálaljuk.

Változatok:

Spárga helyett készíthetjük vékony hasábokra vágott karalábéval vagy mélyhűtött zöldbabbal is, amelyet a zöldborsóval egyidejűleg adunk az ételhez.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 2 óra pácolási idő

Energiatartalom:

550 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Tatárbifsztek

Spárgás
tojáslepény

Orosz
csirkehússaláta

Spárgamimóza
sajtmártással

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás
spárgagratin

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Spárgás-paradicsomos
kacsamellsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: