2017. szeptember 22.
Móric napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Piskóták

Készen vásárolt piskótalapból, némi felnőtt segítséggel, nagyobb gyerekek is
el tudják készíteni anyák napjára! Valódi meglepetés válhat belőle!


Fotó: Hemző Károly

Epres
piskótarolád

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • A piskóalaphoz:
  • 80 g finomliszt
  • 20 g étkezési keményítő
  • 1 kk. citromlé
  • 4 tojásfehérje
  • 8 tojássárgája
  • 50+50 g+2 ek. porcukor
  • A töltelékhez:
  • 300 g eper
  • 50 g porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 100 g eperlekvár
  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 2 dl tejszín
  • néhány citromfűbóbita

1. A felsorolt hozzávalókból, az alapreceptnél  bemutatott módon piskótalapot sütünk.

2. A töltelékhez az epret szűrőtálba tesszük, vízbe merítjük, szelíd rázogatással alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. 3-4 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük a porcukorral és a citromlével, lefedjük, fél órát pihentetjük.

3. Az eperlekvárt felforrósítjuk, vékonyan megkenjük vele a piskóalapot. Beáztatjuk a zselatint 5 dl hideg vízbe. Kemény habbá verjük a vanillincukorral a tejszínt. Az eper 1/3-át leszűrjük, lecsepegtetjük, a többit összeturmixoljuk, majd 1 kis merőkanálnyi pépet a jól kinyomkodott zselatinhoz adunk, és szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk. Több részletben, gyors mozdulatokkal az eperpép egészéhez keverjük, végül apránként összeforgatjuk a tejszínhabbal.

4. A hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a piskótalapot a krémmel, megszórjuk a leszűrt eperrel, és a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, 4 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt hosszúkás tálra fektetjük a piskótaroládot, tetejét megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és a félretett eperszemekkel, valamint citromfűbóbitákkal díszítjük. Tortaszeletszerű háromszögeket formálva csak az asztalnál szeleteljük. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.

Tippek:

Készíthetjük készen vásárolt piskótatekercsből is (400 g), az a fontos, hogy nagyon friss legyen, különben ki-betekerés közben eltörik!

Italajánlat:

Édes pezsgő, desszertbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 4 óra hűlési idő

Energiatartalom:

204 kcal/szelet

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztában sült
vagdalt

Burgundiai
rokfortos körte

Almás-szőlős
sajtsaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Ringlis
töltött tojás

Spenótos papucs

Erdeigomba-
torta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Tonhalas
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: