2017. november 23.
Kelemen napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Epres
túróhabkrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 300 g eper
  • 2 ek. citromlé
  • 4 ek. citrom- vagy mandulalikőr (Limoncello vagy Amaretto)
  • 250 g ricotta vagy natúr krémtehéntúró
  • 80 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 tasak (20 g) habfixáló
  • 2 dl tejszín
  • néhány kisebb citromfű- vagy mentalevél

 

1. Az epret, megmossuk, megtisztítjuk, 100 g-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk, meglocsoljuk a citromlével és a likőrrel, majd néhány pörgetéssel péppé turmixoljuk.

2. Összekeverjük a ricottát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habfixálót, végül hozzáadjuk az eperpürét. A tejszínt kemény habbá verjük, több részletben kíméletesen beleforgatjuk a krémbe, majd 4 tömzsi pohárba vagy karcsú kehelybe, illetve tálkába szedjük. Folpackkal letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Tálalás előtt a félretett eperszemeket félbe-/negyedbe vágjuk, és belenyomkodjuk a krémbe. Citromfű-/mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Tippek:

– Díszítés előtt megszórhatjuk a krém tetejét pirított mandulával, vágott natúr pisztáciával vagy csokoládéforgáccsal;

– Külön tálkában (vagy spray formájában) tejszínhabot kínálhatunk hozzá. 

Italajánlat:

Édes pezsgő, desszertbor, citromlikőr

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra hűlés idő

Energiatartalom:

318 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás-paradicsomos
bruschetta

Gazdag rizssaláta
tojással

Túrós zöldségtorta

Tramezzini mortadellával
és paradicsommal

Epres
Pavlova-torta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Avokádós
tonhalsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Fasírtmuffin

Sajtkrémes falatkák

Spenótos-
tojásos rétes

Meggyes
Pavlova-torta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: