2017. július 27.
Olga napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb pontyszelet (600 g)
  • só, bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsenge karalábé
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 250 g zöldspárga
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 ek. olaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 tojás
  • 80 g finomliszt
  • olaj a sütéshez

 

1. A halszeleteket megmossuk, szárazra törölgetjük, és bedörzsöljük egy kevés sóval. A zöldségeket megtisztítjuk, a karalábét kisujjnyi hasábokra, a sárgarépát és a hagymát (egy kevés zöldjével együtt) rézsútosan felkarikázzuk. A spárgasípokat megmossuk, fás szárvégüket levágjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!).

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát, rádobjuk az áttört fokhagymát, a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót. Kissé megsózzuk, fedő alatt 5-6 percig pároljuk, majd a zöldségkeverék tetejére fektetjük a spárgasípokat, és további 10-12 percig pároljuk.

3. A halszeleteket szárazra töröljük, aztán a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot, végül tálra rendezzük, citromkarikákkal, petrezselyemmel díszítjük, és a párolt zöldséggel körítve tálaljuk. További köretként sós vízben főtt, petrezselymes újkrumpli illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Energiatartalom:

458 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Sajtos reteksaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Édeskömény-
sárgarépa saláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Tavaszi
vegyes saláta

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Zöldséges
rizibizi

Spárgás
tojáslepény

Tárkonyos
spárgás zöldségleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: