2017. szeptember 22.
Móric napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb pontyszelet (600 g)
  • só, bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zsenge karalábé
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 250 g zöldspárga
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 2 ek. olaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 tojás
  • 80 g finomliszt
  • olaj a sütéshez

 

1. A halszeleteket megmossuk, szárazra törölgetjük, és bedörzsöljük egy kevés sóval. A zöldségeket megtisztítjuk, a karalábét kisujjnyi hasábokra, a sárgarépát és a hagymát (egy kevés zöldjével együtt) rézsútosan felkarikázzuk. A spárgasípokat megmossuk, fás szárvégüket levágjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!).

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát, rádobjuk az áttört fokhagymát, a karalábét, a sárgarépát és a zöldborsót. Kissé megsózzuk, fedő alatt 5-6 percig pároljuk, majd a zöldségkeverék tetejére fektetjük a spárgasípokat, és további 10-12 percig pároljuk.

3. A halszeleteket szárazra töröljük, aztán a lisztbe, a felvert tojásba és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranybarnára sütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot, végül tálra rendezzük, citromkarikákkal, petrezselyemmel díszítjük, és a párolt zöldséggel körítve tálaljuk. További köretként sós vízben főtt, petrezselymes újkrumpli illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Energiatartalom:

458 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sajtkrémes
mártogató

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Zöldséges
rizibizi

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Gazdag rizssaláta
tojással

Sajtos reteksaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Tavaszi
vegyes saláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Spenótos pulykarolád

Uborka-
vitorlások
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: