2017. május 1.
Fülöp napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy pontyszelet vagy patkó (600 - 800 g)
  • só, bors
  • 600 g kígyóuborka
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1-2 ek. citromlé
  • 80 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 ek. szezámmag
  • 100 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1/2 piros húsú paprika

1. A halszeleteket megmossuk, enyhén besózzuk. Az uborkát megmossuk, a szárvégeket leválasztjuk, „csíkosan” meghámozzuk és felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a kaprot leöblítjük, néhány szakállkát félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és a kapor felét, aztán hozzáadjuk az uborkát, az áttört fokhagymát, egy kevés sót, és fedő alatt 8-10 percig, majdnem puhára pároljuk. Eldolgozzuk a tejfölben a rizslisztet, az uborkához adjuk, éppen csak összeforraljuk, végül belekeverjük a maradék kaprot, citromlével ízesítjük, fedő alatt melegen tartjuk.

3. A halszeleteket szárazra töröljük, aztán a lisztbe, a kissé felvert tojásba és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, és csinosan tálra rendezzük. Az uborkamártás tetejét az apróra felkockázott paprikával és a félretett kaporral díszítve külön tálban kínáljuk. További köretként petrezselymes burgonya, párolt rizs, rizibizi illik hozzá.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

410 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Brokkolis
csirkegaluskaleves

Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Tonhalas brokkolisaláta

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Mediterrán halfilé

Almás-zöldséges
heringsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Halrudak sárgarépás
mustármártásban

Halrudak
bortésztában

Halszeletek almás
uborkamártásban

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: