2017. június 29.
Péter, Pál napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy pontyszelet vagy patkó (600 - 800 g)
  • só, bors
  • 600 g kígyóuborka
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1-2 ek. citromlé
  • 80 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 ek. szezámmag
  • 100 g zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1/2 piros húsú paprika

1. A halszeleteket megmossuk, enyhén besózzuk. Az uborkát megmossuk, a szárvégeket leválasztjuk, „csíkosan” meghámozzuk és felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a kaprot leöblítjük, néhány szakállkát félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt finomra vágjuk.

2. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a hagymát és a kapor felét, aztán hozzáadjuk az uborkát, az áttört fokhagymát, egy kevés sót, és fedő alatt 8-10 percig, majdnem puhára pároljuk. Eldolgozzuk a tejfölben a rizslisztet, az uborkához adjuk, éppen csak összeforraljuk, végül belekeverjük a maradék kaprot, citromlével ízesítjük, fedő alatt melegen tartjuk.

3. A halszeleteket szárazra töröljük, aztán a lisztbe, a kissé felvert tojásba és a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat, és csinosan tálra rendezzük. Az uborkamártás tetejét az apróra felkockázott paprikával és a félretett kaporral díszítve külön tálban kínáljuk. További köretként petrezselymes burgonya, párolt rizs, rizibizi illik hozzá.

Italajánlat:

Könnyű, száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

410 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halrudak
bortésztában

Halrudak sárgarépás
mustármártásban

Almás-zöldséges
heringsaláta

Tonhalas brokkolisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Halfilé
mandulás morzsában

Gazdag rizssaláta
tojással

Halszeletek almás
uborkamártásban

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Ráksaláta
narancskehelyben

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Citromos-zöldséges
halleves
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: