2017. július 27.
Olga napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Májjal töltött
csirkecomb
spenótos mártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 felső csirkecomb
  • 1 ek. szárnyasfűszer-keverék
  • 4 csirkemáj
  • 30+10 g vaj/margarin
  • 1 dl száraz vermut (fehér)
  • 250 g spenót
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 csapott ek. étkezési keményítő
  • szerecsendió
  • só, bors
  • néhány salátalevél

 

1. A combokat kicsontozzuk, meghintjük a fűszerkeverékkel. A csontok helyére 1/2-1/2 leöblített csirkemájat fektetünk, a hússzéleket összetűzzük, és vékony zsineggel megkötözzük. 30 g vajat/margarint felforrósítunk, megkapatjuk benne a combokat, alájuk öntjük a vermutot, és élénk tűzön elpárologtatjuk. Lefedjük az edényt, majd mérsékelt tűzön, olykor megforgatva puhára pároljuk a húst (25 perc).

2. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk, majd a maradék 10 g vajban/margarinban megfonnyasztjuk. A combokat csinos tűzálló tálba tesszük (ebben fogjuk tálalni), és 200 °C-os sütőben pirosra sütjük (15-20 perc).

3. A hagymához adjuk a pecsenyelét és tejszínt, összeturmixoljuk. 2 ek. hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a mártáshoz öntjük, és sűrűsödésig forraljuk. Hozzáadjuk a spenótot, 1 csipet frissen reszelt szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, végül összeforraljuk, és kisebb tálba szedjük. A csirkecombokat a megmosott salátalevelekkel vidámítva, a sütőedényben kínáljuk. Burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

405 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Káposztás-
paradicsomos csirkecomb

Burgundiai
rokfortos körte

Ráksaláta
narancskehelyben

Tavaszi
zöld leves

Spenótos papucs

Spenótos-
tojásos rétes

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Csirkemájpástétom –
francia specialitás

Ringlis
töltött tojás

Spenótos
töltött burgonya

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Spenótos
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: