2017. október 19.
Nándor napja van

TÉSZTASÜLTEK > Pizzák és lepények


Fotó: Hemző Károly

Csirkemájas-gombás
tepsis pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 20 g élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • só, bors
  • 400 g finomliszt
  • A rakományhoz:
  • 1 közepes fej hagyma
  • 400 g gomba
  • 400 g csirkemáj (szív nélkül)
  • 200 g feta vagy gomolya sajt
  • 2 doboz hámozott, egész konzervparadicsom (400 g)
  • 2+4 ek. (classico) olívaolaj
  • 4-5 zsályalevél
  • 1 kk. szárított oregánó

1. A tésztához 1 dl langyos vízben elkeverjük az éleszőt és a cukrot, majd az olajjal és 1 kk. sóval együtt a tálba szitált liszthez adjuk. Annyi langyos vízzel (1-1,5 dl), hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük (30 perc) (részletesen lásd: alaprecept ).

2. A rakományhoz a megtisztított hagymát és gombát felszeleteljük. A csirkemájakat leöblítjük, nagyobb kockákra vágjuk. A sajtot vékony, kb. 3x3 cm-es lapokra-darabokra aprózzuk. A paradicsomot kiemeljük a levéből, csíkokra szeljük. 2 ek. olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a csirkemájat és a felaprózott zsályát, néhány percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, további 5 percig pirítjuk, csak a végén sózzuk.

3. A tésztát téglalap alakúra kihuzogatjuk-kinyújtjuk, kb. 25x35 cm-es, olajjal kikent tepsibe terítjük, széleit felmagasítjuk, alját villával megszurkáljuk. Megkenjük olajjal, beterítjük a paradicsommal, 220 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Ezután elrendezzük rajta a csirkemájas-gombás ragut, befedjük a sajttal, végül meghintjük az oregánóval és a maradék olajjal, majd további 15 perc alatt készre sütjük.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 45 perc

Energiatartalom:

554 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Toszkán olívás
lapos kenyér

Sonkás-sajtos
töltött lepény

Spenótos
omlett-tekercs

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Tengerész és
padlizsános pizza

Gombás-szalonnás-
paradicsomos pizza

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Diós-mozzarellás
céklasaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Fasírtmuffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: