2017. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Elendel

Fűszeres
húspogácsák

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2-1/2 kk. szárított oregánó, kakukkfű és bazsalikom
  • só, bors
  • 800 g darált sertés- és marhahús vegyesen
  • 1+1 ek. olaj
  • 1 kisebb kígyóuborka (150-200 g)
  • 8-16 koktél- vagy datolya-paradicsom
  • 4-5 ek. enyhén csípős mustár
  • 8 szelet rusztikus vagy sokmagos kenyér
  • néhány bazsalikom- vagy oregánóbóbita

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal együtt a darált húshoz adjuk, és jól összedolgozzuk.

2. A húsmasszából 8 gombócót formálunk, kissé ellapítjuk, és 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe. Sütés előtt átkenjük őket 1 ek. olajjal, majd faszénparázson, grillserpenyőben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (200 °C-os sütőben) mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

3. A zöldségeket megmossuk, az uborkát nem túl vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomokat félbe-negyedbe vágjuk. Vékonyan megkenjük mustárral a kenyérszeleteket, lapos tálra rendezzük. Mindegyikre 1-1 húspogácsát ültetünk, tetejükre pöttyintünk 1/2 kk. mustárt, belenyomkodunk 4-5 kissé egymásra csúsztatott uborkakarikát, végül paradicsommal és bazsalikom- vagy oregánólevelekkel díszítjük. A maradék uborkát és paradicsomot a tálra terítjük vagy felhasználjuk a húspogácsákhoz kínált salátához. 

 

Egyszerű nyári saláta
1 kis fej római, lollo vagy jéghegysalátát megmosunk, kicentrifugázunk vagy konyharuhával szárazra lapogatunk, leveleiket falatnyi darabokra tépkedjük, mélyebb tálba szórjuk. Hozzáadunk 10-12 félbevágott koktélparadicsomot, 1-2 kis fej felkarikázott lilahagymát, tetszés szerint néhány kimagozott olívabogyót, végül az esetleg kimaradt kígyóuborkát. 2-3 ek. balzsamecetet elkeverünk kevés sóval, frissen őrölt borssal és 5-6 ek. extra vergine olívaolajjal, a salátára locsoljuk, lazán összeforgatjuk. 

Tippek:

A húspogácsákat faszénparázs fölötti grillrácson is megsüthetjük, a tálalás ugyanaz.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz vörösbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

425 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztában sült
vagdalt

Halkrémes
uborkakosárka

Ráksaláta
narancskehelyben

Camembert
sajtfalatkák

Tonhalas
krumplisaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Erdeigomba-
torta

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Húsos
lilahagymatorta

Paradicsomos-
spárgás saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: