2017. augusztus 17.
Jácint napja van

KÖRETEK > Krumpliköretek

Genova specialitásának számít az eredetileg kőmozsárban zúzott zöld
mártás, a bazsalikompesztó, amelynek „testét” az édes fenyőmag, a fokhagyma,
a karakteres parmezán sajt és az illatos olívaolaj adja meg.


Fotó: Hemző Károly

Bazsalikompesztós
újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre:

 

1. Az újkrumplit beáztatjuk 20 percre hideg vízbe, majd alaposan megmossuk. Tepsibe terítjük, megszórjuk a sóval, összeforgatjuk 2 ek. olívaolajjal, és 200 °C-os sütőben puhára sütjük (40-45 perc).

2. A pesztóhoz a bazsalikomot leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixkehelybe szórjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot/mandulát, a meghámozott fokhagymát, a parmezán sajtot és az olívaolajat, finom péppé zúzzuk, sóval, borssal ízesítjük.

3. A salátaleveleket kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, és kibélelünk velük egy nem túl mély tálat. Kivesszük a sütőből a krumplit, a nagyobb szemeket hosszában kettévágjuk, valamennyit a tálra terítjük, és bevonjuk néhány kanál illatos bazsalikompesztóval. Elnegyedelt paradicsomokkal, valamint a félretett bazsalikombóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk.

4. A maradék pesztót külön tálkában kínáljuk hozzá – ezzel ki-ki ízlése szerint meglocsolja a maga krumpliadagját. Hirtelensült húsok, halak mellé kínálhatjuk, de önmagában, nagy tál vegyes saláta kíséretében is pompás (ha főételnek szánjuk, az újkrumpli mennyiségét megemeljük).

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

295 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Olasz
krumplisaláta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Almás-gombás
rakott krumpli

Zsályás
sült újkrumpli

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Krumplis
cukkinicsónakok

Cukkinis
burgonyagratin

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: