2018. augusztus 16.
Ábrahám napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták


Fotó: Hemző Károly

Spárgás-paradicsomos
kacsamellsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 bőrös, kicsontozott kacsamell (300 g)
  • 1 narancs leve
  • 10-12 salátalevél vegyesen (fejes, lollo, frizé stb.)
  • 100 g újkrumpli
  • 100 g zöldspárga
  • 1 közepes fej hagyma
  • 150 g paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek. citromlé
  • 1/2+1/2 kk. porcukor
  • 1/2 kk. őrölt gyömbér
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 bazsalikombóbita
  • 3 ek. balzsamecet
  • 1 ek. almaecet
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj

1. A kacsamellet leöblítjük, beleforgatjuk az átszűrt narancslébe, lefedjük, és 1 órára hidegre tesszük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk /konyharuhával szárazra lapogatjuk. A krumplit felkarikázzuk, sós vízben puhára főzzük. A spárgát 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós, a citromlével és 1/2 kk. cukorral ízesített vízben 5 percig főzzük. A hagymát felaprózzuk, kissé besózzuk. A salátaleveleket falatnyi darabkákra tépkedjük, nem túl mély tálba terítjük. A krumplit és a spárgát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd lazán a hagymához keverjük, és a saláta tetejére szedjük.

3. Felitatjuk a kacsamellről a páclét, bőrét késheggyel bekockázzuk, húsos oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és gyömbérrel. Felforrósítjuk a vajat/margarint, bőrös oldalával lefelé beletesszük a húst, 1 percig élénk tűzön pirítjuk, majd mérsékelt tűzön további 8, a másik oldalán pedig még 4 percig sütjük. Vágódeszkára emelve hagyjuk kihűlni, lefejtjük róla a bőrt, hajszálvékonyan felszeleteljük (részletesen lásd alaprecept ), végül a saláta tetejére kócosítjuk. Megszórjuk a gerezdekre szelt paradicsommal, és a bazsalikombóbitával díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk.

4. Az öntethez a balzsemecetet elkeverjük az almaecettel, 2-3 ek. vízzel, 1/2 kk. porcukorral, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal, majd apránként beledolgozzuk az olívaolajat. Csinos kancsóba öntjük, és a szépség kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg vele a salátát. Biztos siker!

Tippek:

– Az anglosra, azaz belül rózsaszínre sütött kacsamell helyett készíthetjük marhahússal (bélszín, hátszín) vagy jól átsütött, előzőleg ugyancsak bepácolt csirkemellfilével is, sőt maradék sült hússal is.
– Ha főételnek szánjuk, kétszeres mennyiségű hozzávalókból készítjük, és friss péksüteményt, kenyeret kínálunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc
+1óra pácolás

Energiatartalom:

303 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-szőlős
sajtsaláta

Rokfortos-körtés
köménysaláta

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Téli
vitaminsaláta

Spárgás
tojáslepény

Gazdag rizssaláta
tojással

Orosz
csirkehússaláta

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Dinnyés-ribizlis
kacsamellsaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: