2017. december 11.
Árpád napja van

TÉSZTAÉTELEK > Tészták hallal, hússal


Fotó: Hemző Károly

Zöldborsós-
gombás spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 200 g (barna) sampinyon gomba
  • 150 g nyers füstölt tarja szeletben
  • 2+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 doboz felaprózott konzervparadicsom (400 g)
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • só, bors
  • 2-3 csipet szárított kakukkfű
  • 500 g spagetti
  • 4 kk. vaj
  • 50 g reszelt parmezán sajt vagy érlelt juhsajt

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprózzuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük vagy apróra felkockázzuk. A tarját 1 cm-es csíkokra vágjuk.

2. Felforrósítunk 2 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a tarját és a gombát, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban) és a paradicsomot levével együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mérsékelt tűzön, félig lefedve 20 percig főzzük, félidőben megszórjuk a kakukkfűvel.

3. Enyhén sós, bő vízben, a csomagoláson javasolt időt figyelembe véve kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, szelíden lerázzuk róla a vizet, mélyebb tálba csúsztatjuk, meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal, és lazán összekeverjük. 4 mélytányérba szedjük, tetejére vagy mellé szedjük a zöldborsós ragut, mindegyik adagra 1-1 kk. friss vajat tördelünk, és azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.

Változatok:

Zöldborsó helyett készíthetjük 1 kis doboz (kb. 400 g) bő vízzel leöblített és lecsepegtett babbal, csicseriborsóval is, amelyet a kész gombás-paradicsomos mártásban éppen csak átforrósítunk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

579 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Túrós zöldségtorta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Spenótkrémmel
töltött tojás

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Gazdag spárgás
zöldségleves

Spenótos
omlett-tekercs

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Fokhagymás-csípős
penne rákkal

Spenótos-
tojásos rétes

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: