2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Tejszínes zöldborsóleves
vajas galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 g lágy vaj/margarin
  • 1 tojás
  • 50 g+ 1 ek. finomliszt
  • só, bors
  • 1 kg zöldborsó (500 g tisztított)
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1,2 liter zöldségleves (kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány csipet édes-nemes pirospaprika

1. A galuskához a vajat/margarint simára keverjük a tojással, 50 g liszttel és egy csipet sóval, lefedjük, pihenni hagyjuk.

2. A zöldborsót kifejtjük, leöblítjük. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a sárgarépát, fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk. Megszórjuk 1 ek. liszttel, hozzáadjuk a levest és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.

3. A masszából 2 egymásba forgatott kávéskanállal 12-16 galuskát szaggatunk a szelíden forrdogáló levesbe, 1-2 percig főzzük, majd lefedjük, és 5 percig pihentetjük-puffasztjuk. Lazán belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, tetejét meghintjük fátyolnyi pirospaprikával, és azonnal tálaljuk.

Fontos:

Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, célszerű a galuskákat kiszedni a levesből, és melegen tartani vagy tálaláskor a mikróban megmelegíteni (esetleg külön, egy kevés húslevesben kifőzni), mert „megisszák” a levest.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

381 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges
krumplileves

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtkrémes
mártogató

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Sonkás táska
és stangli

Spenótos
omlett-tekercs

Gazdag spárgás
zöldségleves

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Gazdag rizssaláta
tojással

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Uborka-
vitorlások
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: