2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Tejszínes zöldborsóleves
vajas galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 g lágy vaj/margarin
  • 1 tojás
  • 50 g+ 1 ek. finomliszt
  • só, bors
  • 1 kg zöldborsó (500 g tisztított)
  • 1 csokor zsenge sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1,2 liter zöldségleves (kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány csipet édes-nemes pirospaprika

1. A galuskához a vajat/margarint simára keverjük a tojással, 50 g liszttel és egy csipet sóval, lefedjük, pihenni hagyjuk.

2. A zöldborsót kifejtjük, leöblítjük. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a sárgarépát, fedő alatt, saját levében-gőzében puhára pároljuk. Megszórjuk 1 ek. liszttel, hozzáadjuk a levest és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.

3. A masszából 2 egymásba forgatott kávéskanállal 12-16 galuskát szaggatunk a szelíden forrdogáló levesbe, 1-2 percig főzzük, majd lefedjük, és 5 percig pihentetjük-puffasztjuk. Lazán belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, tetejét meghintjük fátyolnyi pirospaprikával, és azonnal tálaljuk.

Fontos:

Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, célszerű a galuskákat kiszedni a levesből, és melegen tartani vagy tálaláskor a mikróban megmelegíteni (esetleg külön, egy kevés húslevesben kifőzni), mert „megisszák” a levest.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

381 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Zeller-sárgarépa-
alma saláta

Zöldborsós
sárgarépakrémleves

Uborka-
vitorlások

Sajtkrémes
mártogató

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Spenótos
omlett-tekercs

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Zöldséges
krumplileves

Gazdag
tavaszi saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: