2017. október 19.
Nándor napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Hemző Károly

Ribizlis
krémkehely

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 3 zselatinlap (5 g)
  • 5 dl tej
  • 80+60 g porcukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 40 g búzadara (gríz)
  • 400 g ribizli
  • 2,5+1 dl tejszín
  • 4 ek. narancslikőr (triple sec)
  • 1 tasak (12 g) piros tortazselépor
  • 2,5 dl szűrt almalé
  • 1 tasak (10 g) vanillincukor
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló

 

1. A zselatint beáztatjuk 5-6 dl hideg vízbe. A tejet 80 g porcukorral, 1 csipet sóval és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, aztán beleszórjuk a grízt, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük (3-4 perc). Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük.

2. A ribizlit leöblítjük, néhány szép fürt kivételével leszemezzük. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a likőrrel együtt beleforgatjuk a grízbe. Felét 4 szépséges kehely/talpas pohár aljára simítjuk, megszórjuk a ribizli felével, és a tetejére szedjük a maradék krémet. Fóliával letakarjuk, 1 órára betesszük a hűtőbe.

3. A zseléporból, az almaléből és 60 g porcukorból (a tasakon olvasható felhasználási javaslat szerint) elkészítjük a tortazselét, kissé hűlni hagyjuk. A maradék ribizlit a krém tetejére szórjuk, bevonjuk a tortazselével, és további 1 órára behűtjük.

4. Tálaláskor a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a zselé tetejére. Ribizlilevelekkel és a félretett ribizlifürtökkel díszíthetjük.

Italajánlat:

Édes pezsgő, desszertbor, narancslikőr

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 10+10 perc
+ 2 óra
hűlési idő

Energiatartalom:

345 kcal/khely

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Krumplisaláta
túrókrémmel

Bécsi
krumplisaláta

Sajtos-sonkás
papucs

Tökmagos-
sajtos stangli

Sonkás és
sajtos roló

Szerencsegomba
tojásból

Majonézes
kínaikel-saláta

Almás-gombás
rakott krumpli

Sajtkrémes
mártogató

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Húsos
lilahagymatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: