2017. december 11.
Árpád napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pulykacomb
tepsis újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kicsontozott felső pulykacomb
  • 1 kk. pulykafűszersó
  • 2+1+1 ek. olaj
  • 1 nagy fej újfokhagyma
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 2 szál friss menta
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 kg kisebb szemű újkrumpli vagy parázsburgonya
  • 1/2 kk. durva szemű tengeri só
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 közepes, kemény paradicsom
  • 20 szem fekete olívabogyó
  • 1 ek. balzsamecet
  • 2 ek. (extra vergine) olívaolaj

 

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, fedeles dobozba zárjuk, és 4-8 órán keresztül a hűtőben pácoljuk.

2. A fokhagymát meghámozzuk, a zöldfűszereket leöblítjük. A húst az olajjal együtt felforrósított serpenyőbe tesszük, élénk tűzön körbepirítjuk, meghintjük borssal, aláöntjük a bort, mellédobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Fedő alatt, szelíd tűzön puhára pároljuk (1,5 óra).

3. A krumplit alaposan megmossuk, tepsibe terítjük, meglocsoljuk 1 ek. olajjal, megszórjuk a tengeri sóval, és 200 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Közben az újhagymát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk, tálba csúsztatjuk. Hozzáadjuk az olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal.

4. A mentát felaprózzuk, összekeverjük a maradék 1 ek. olajjal és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal. A megsült krumpliszemeket kettévágjuk, mélyebb tálba csúsztatjuk, meghintjük a mentás olajjal. A húst nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, bevonjuk a pecsenyelével, és a krumpli, valamint a saláta kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű félszáraz rozé vagy fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

513 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Zöldborsós
újkrumplisaláta

Fasírtmuffin

Tatárbifsztek

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Spenótos papucs

Mediterrán
húsos salátatál

Cukkinis
burgonyagratin

Ráksaláta
narancskehelyben

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: