2017. augusztus 17.
Jácint napja van

HÚSÉTELEK > Pulykahússal


Fotó: Hemző Károly

Pulykacomb
tepsis újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kicsontozott felső pulykacomb
  • 1 kk. pulykafűszersó
  • 2+1+1 ek. olaj
  • 1 nagy fej újfokhagyma
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 2 szál friss menta
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 kg kisebb szemű újkrumpli vagy parázsburgonya
  • 1/2 kk. durva szemű tengeri só
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 közepes, kemény paradicsom
  • 20 szem fekete olívabogyó
  • 1 ek. balzsamecet
  • 2 ek. (extra vergine) olívaolaj

 

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk 2 ek. olajjal, fedeles dobozba zárjuk, és 4-8 órán keresztül a hűtőben pácoljuk.

2. A fokhagymát meghámozzuk, a zöldfűszereket leöblítjük. A húst az olajjal együtt felforrósított serpenyőbe tesszük, élénk tűzön körbepirítjuk, meghintjük borssal, aláöntjük a bort, mellédobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Fedő alatt, szelíd tűzön puhára pároljuk (1,5 óra).

3. A krumplit alaposan megmossuk, tepsibe terítjük, meglocsoljuk 1 ek. olajjal, megszórjuk a tengeri sóval, és 200 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Közben az újhagymát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk, tálba csúsztatjuk. Hozzáadjuk az olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük a balzsamecettel és az olívaolajjal.

4. A mentát felaprózzuk, összekeverjük a maradék 1 ek. olajjal és néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal. A megsült krumpliszemeket kettévágjuk, mélyebb tálba csúsztatjuk, meghintjük a mentás olajjal. A húst nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, bevonjuk a pecsenyelével, és a krumpli, valamint a saláta kíséretében tálaljuk.

Italajánlat:

Könnyű félszáraz rozé vagy fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

2 óra

Energiatartalom:

513 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Pulykacomb zöldborsós-
sonkás muffinnal

Zöldborsós
újkrumplisaláta

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Orosz
csirkehússaláta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Mediterrán
húsos salátatál

Tejszínben sült
újkrumpli

Tonhalas
krumplisaláta

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: