2017. december 13.
Luca napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Elendel

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Hozzávalók 4 személyre:

1. A padlizsánokat 2x2 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük 2 ek. sóval, szűrőtálban 30 percig pihentetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat felaprózzuk. A hagymát és a szárzellert vékony karikákra, a paprikát, valamint az olíva- és a kapribogyókat darabosra vágjuk.

2. 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a paprikát, az olíva- és kapribogyót, fedő nélkül 10 percig főzzük. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk, majd 4 ek. olajban, folyamatosan kevergetve aranybarnára sütjük (4-5 perc). Hozzáadjuk a paradicsomos mártást, a cukrot és a borecetet, élénk tűzön további 3-4 percig főzzük, ízlés szerint borsozzuk, csak a végén sózzuk, kihűtjük (részletesebben lásd sziciliai padlizsánragu).

3. A paradicsomok gömbölyű feléről levágjuk a kalapkájukat, kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elcsorogjon (15-20 perc). Ezután papírkendővel szárazra töröljük a belsejüket, megtöltjük a raguval, lapos tálra csinosítjuk, és finomra vágott, illetve leveles bazsalikommal díszítve, friss házikenyér vagy pirítós kíséretében kínáljuk, de hirtelen sült vagy grillezett húsok köreteként is pompás.

Italajánlat:

Könnyű vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

233 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldspárgás-paradicsomos
krumplisaláta

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Szalámis édeskömény-
sárgarépa saláta

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Spenótos-
tojásos rétes

Zöldbabcsokor
paprikával

Padlizsán
pizzasütő módra

Paradicsomos-
rokfortos cukkinisaláta

Fasírtmuffin

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos
omlett-tekercs

Marinált zöldségek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: