2017. október 21.
Orsolya napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Jeges nyalánkságok


Fotó: Hemző Károly

Ribizlis-málnás
túrófagylalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g piros ribizli
  • 350 g málna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 120 g porcukor
  • 3 ek. citromlé
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 500 g krémtehéntúró
  • 2 mini sárgadinnye

1. A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, a málnát átválogatjuk (nem mossuk meg!). 100-100 g szép málnát és ribizlifürtöt félretesszük a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, a málnával együtt szétnyomkodjuk, majd sűrű szövésű szitakanálban áttörjük.

2. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket (1 csipet sóval) és a tejszínt külön-külön tálban kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral és a citromlével habosra-fehérre keverjük.

3. A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a citromos tojáskrémet, a tejszín- és tojáshabot, majd kíméletesen, de alaposan összekeverjük. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhűtőben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként erőteljesen megkeverjük (fagylaltgéppel egyszerűbb és gyorsabb).

4. Közben megmossuk a dinnyéket, félbevágjuk, kimagozzuk, szegélyüket éles késsel kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra, pl. gyümölcssalátába elhasználjuk), fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

5. Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy szeletkét, hogy ne billegjenek, kistányérokra helyezzük őket, mindegyikbe 3-4 fagylaltgombócot nyomunk, és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy ribizli-, illetve mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Italajánlat:

Édes pezsgő, desszertbor vagy sárgadinnyelikőr

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra fagyasztási idő

Energiatartalom:

352 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Őszibarack diós-
csokoládés golyóval

Sárgabarackos
rakott kalács

Mákos-almás
máglyarakás

Fahéjas-részeges
madártej

Habcsókos parfétorta

Mézeskalácsos parfé

Almás tejberizs
eperöntettel

Narancsos
borhabkrém

Bogyós gyümölcsös-
barackos gratin

Joghurtos
eperparfé

Nektarinos parféhasáb

Borsos eper
vaníliafagylalttal
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: