2018. október 15.
Teréz napja van

NYÁRI AKTUALITÁSOK > Jeges nyalánkságok


Fotó: Hemző Károly

Ribizlis-málnás
túrófagylalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g piros ribizli
  • 350 g málna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 120 g porcukor
  • 3 ek. citromlé
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 500 g krémtehéntúró
  • 2 mini sárgadinnye

1. A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük, a málnát átválogatjuk (nem mossuk meg!). 100-100 g szép málnát és ribizlifürtöt félretesszük a díszítéshez, a többi ribizlit lefejtjük a szárakról, a málnával együtt szétnyomkodjuk, majd sűrű szövésű szitakanálban áttörjük.

2. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket (1 csipet sóval) és a tejszínt külön-külön tálban kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral és a citromlével habosra-fehérre keverjük.

3. A gyümölcspéphez adjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a citromos tojáskrémet, a tejszín- és tojáshabot, majd kíméletesen, de alaposan összekeverjük. Vékony falú fémedénybe öntjük, és a mélyhűtőben legalább 2 órán át fagyasztjuk, 15-20 percenként erőteljesen megkeverjük (fagylaltgéppel egyszerűbb és gyorsabb).

4. Közben megmossuk a dinnyéket, félbevágjuk, kimagozzuk, szegélyüket éles késsel kicakkozzuk, belsejüket kivájjuk (egyéb célra, pl. gyümölcssalátába elhasználjuk), fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

5. Tálaláskor a dinnyekelyhek aljából levágunk egy szeletkét, hogy ne billegjenek, kistányérokra helyezzük őket, mindegyikbe 3-4 fagylaltgombócot nyomunk, és a félretett friss gyümölcsökkel, zsenge málna- vagy ribizli-, illetve mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

Italajánlat:

Édes pezsgő, desszertbor vagy sárgadinnyelikőr

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 2 óra fagyasztási idő

Energiatartalom:

352 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Narancsos
borhabkrém

Részeges meggykrém

Sárgadinnyeparfé
ribizlis karamellmártással

Narancsos
gesztenyeparfé

Almás tejberizs
eperöntettel

Nektarinos parféhasáb

Banánkrémhasáb

Borsos eper
vaníliafagylalttal

Joghurtos
eperparfé

Mákos-almás
máglyarakás

Bogyós gyümölcsös-
barackos gratin

Fahéjas-részeges
madártej
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: