2017. december 17.
Lázár napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Zöldborsós-gombás
szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 4-6 gerezd dundi fokhagyma
  • 500 g zöldborsó (250 g tisztított/mélyhűtött)
  • 400 g apró sampinyon gomba
  • 300 g (2 zsenge) cukkini
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 kisebb sertésszűzpecsenye (300 g - 350 g/db)
  • 3+2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a zöldborsót kifejtjük. A gombákat félbe-negyedbe, a hámozatlan cukkinikat 3x3 cm-es kockákra, a petrezselymet (néhány levél kivételével) finomra vágjuk.

2. A szűzpecsenyéket leöblítjük, szárazra töröljük, ezüstös hártyájukat lefejtjük. Hosszában mélyen bemetsszük, lapra kinyitjuk-kiterítjük, folpackkal letakarva kissé kiverjük, és 10-12 cm széles szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 3 ek. olajat, beletesszük a hússzeleteket, élénk tűzön megkapatjuk az egyik oldalukat, aztán megfordítjuk, meghintjük sóval, borssal, és megpirítjuk a másik oldalukat is (3+2 perc). Melléjük dobjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, alájuk öntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk (10-12 perc).

3. A körethez 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, 5 perc múlva a zöldborsót, fedő alatt az egészet puhára pároljuk (5-8 perc) , végül meghintjük a petrezselyemmel. Tálra terítjük, tetejére rendezzük a hússzeleteket és a fokhagymagerezdeket, bevonjuk a pecsenyelével, és a félretett petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk. További köretként párolt rizs, petrezselymes újkrumpli illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

418 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Sonkás táska
és stangli

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Színes rizssaláta

Bécsi
krumplisaláta

Húsos
lilahagymatorta

Gazdag rizssaláta
tojással

Illatos hússal
töltött cukkini

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Zöldséges
rizibizi
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: