2017. október 17.
Hedvig napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Zöldborsós-gombás
szűzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 4-6 gerezd dundi fokhagyma
  • 500 g zöldborsó (250 g tisztított/mélyhűtött)
  • 400 g apró sampinyon gomba
  • 300 g (2 zsenge) cukkini
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 kisebb sertésszűzpecsenye (300 g - 350 g/db)
  • 3+2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 dl száraz fehérbor

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a zöldborsót kifejtjük. A gombákat félbe-negyedbe, a hámozatlan cukkinikat 3x3 cm-es kockákra, a petrezselymet (néhány levél kivételével) finomra vágjuk.

2. A szűzpecsenyéket leöblítjük, szárazra töröljük, ezüstös hártyájukat lefejtjük. Hosszában mélyen bemetsszük, lapra kinyitjuk-kiterítjük, folpackkal letakarva kissé kiverjük, és 10-12 cm széles szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 3 ek. olajat, beletesszük a hússzeleteket, élénk tűzön megkapatjuk az egyik oldalukat, aztán megfordítjuk, meghintjük sóval, borssal, és megpirítjuk a másik oldalukat is (3+2 perc). Melléjük dobjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, alájuk öntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk (10-12 perc).

3. A körethez 2 ek. olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, 5 perc múlva a zöldborsót, fedő alatt az egészet puhára pároljuk (5-8 perc) , végül meghintjük a petrezselyemmel. Tálra terítjük, tetejére rendezzük a hússzeleteket és a fokhagymagerezdeket, bevonjuk a pecsenyelével, és a félretett petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk. További köretként párolt rizs, petrezselymes újkrumpli illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

418 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Illatos hússal
töltött cukkini

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Húsos
lilahagymatorta

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Tavaszi
zöldségfelfújt

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Vadrizses-zöldborsós
töltött paradicsom

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Bécsi
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: