2017. augusztus 22.
Menyhért napja van

Francia ételek


Fotó: Elendel

Levendulás
sárgadinnyedzsem

Hozzávalók 4 db kb. 370 ml-es, csavaros üveghez:

  • 6+8 szál friss levendula
  • 2 kg érett sárgadinnye (tisztítva 1250 g)
  • 20 g (2 ek.) citromsav
  • 500 g befőzőcukor 2:1

1. A csavaros üvegeket és fedelüket gondosan elmossuk, szájukkal lefelé patyolattiszta konyharuhára borítjuk. A levendulát leöblítjük, 6 szálról lehúzzuk a virágokat, 8 szálat 10 cm-re visszavágunk.

2. A sárgadinnyét megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, majd gerezdekre szeljük, aztán kivágjuk a héjakból a gyümölcshúst, felkockázzuk és lábasba csúsztatjuk. Hozzáadjuk a citromsavat és a befőzőcukrot, alaposan összekeverjük, élénk tűzön 4 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel kissé darabosra pépesítjük, beleszórjuk a levendulavirágokat, és szelíd tűzön további 4 percig főzzük.

3. Az üvegeket színültig töltjük a dzsemmel, beledugdosunk 2-2 visszavágott szál levendulát, gondosan rácsavarjük a tetejüket, és azonnal fejre állítjuk. 10 perc múlva a talpukra állítjuk őket, ha kihűltek felcimkézzük, és végleges helyükre tesszük. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzések:

Friss levendula híján 1 csapott ek. szárítottal is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

155 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Almás-sajtos
brokkolisaláta

Tonhalas
krumplisaláta

Joghurtos kukorica-
retek saláta

Almás-szőlős
sajtsaláta

Céklás-rokfortos
palacsintakendő

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Burgundiai
rokfortos körte

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Tésztában sült
vagdalt

Tatárbifsztek

Orosz
csirkehússaláta

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: