2017. december 13.
Luca napja van

LEVESEK > Levesek hússal


Fotó: Hemző Károly

Nyári zöldbableves
virslivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g zöldbab
  • 200 g burgonya
  • 200 g sárgarépa
  • 1 kis fej főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 1 dús szál friss vagy 2-3 csipet szárított borsikafű
  • 200 g tejföl
  • 1 ek. rétes- vagy rizsliszt
  • 1 pár füstölt virsli
  • só, bors
  • 1-2 kk. citromlé
  • 2-3 szál kapor

1. A zöldbabot megmossuk, szárvégeit lecsipkedjük, 2-4 cm-es darabokra aprítjuk. A burgonyát, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

2. 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni a zöldbabot. Hozzáadjuk az ételízestítőt, a leöblített borsikafüvet (ha szárítmányt használunk, azt a fokhagymával együtt teatojásba zárjuk), a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, fedő alatt 10 percig főzzük. Beledobjuk a burgonyát és a sárgarépát, mérsékelt tűzön további 15 percig főzzük.

3. Az 1 merőkanál főzőlével hígított tejfölben simára eldolgozzuk a rétes-/rizslisztet, folyamatosan keverve a levesbe öntjük, és 2-3 percig forraljuk. A virslit megmossuk, kissé rézsútosan felkarikázzuk, a kész levesbe szórjuk, további 2-3 percig forraljuk. Eltávolítjuk belőle a hagymát, a fokhagymát és a borsikafűszárat/teatojást, utánasózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük, végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, és néhány félretett kaporszállal díszítve tálaljuk. Hidegen, jól behűtve is finom, remek kánikulaleves!

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

334 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Francia zöldbabos
pulykaleves

Tárkonyos-húsos
sütőtökleves

Tavaszi
csirkeraguleves

Sonkás-zöldséges
nyári bableves

Kacsaleves
tojácsillaggal

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Húsos sütőtök-
brokkoli leves

Brokkolis
csirkegaluskaleves

Krumplisaláta
pesztóöntettel

Hagymás zöldbab-
burgonyasaláta

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: