2017. augusztus 17.
Jácint napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Kagylósalátával töltött
paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy vagy 8 kisebb paradicsom
  • só, bors
  • 200 g (füstölt) kagyló natúr lében
  • 1 karcsú szál póréhagyma
  • 1 paradicsompaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kisebb ecetes vagy kovászos uborka
  • 2 ek. citromlé
  • 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 4-8 salátalevél

1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elfolyjon (20-30 perc).

2. A kagylót leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a pórét és az uborkát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsompaprikát és a petrezselymet (néhány bóbita kivételével) apróra vágjuk, az egészet mélyebb tálba tesszük.

3. Elkeverünk a citromlében ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, apránként beledolgozzuk az olajat, majd a salátára öntjük. A paradicsomok belsejét papírkendővel szárazra töröljük, megtöltjük őket a salátával, gondosan-lazán letakarjuk (vagy fedeles tálba/műanyag dobozba tesszük), és 1 órára behűtjük.

4. Tálaláskor megmossuk és kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk a salátaleveleket. Kibélelünk velük egy nagyobb, lapos tálat, tetejükre ültetjük a paradicsomokat, és a félretett petrezselyembóbitákkal díszítve tálaljuk. Kitűnő vendégváró, előétel, pompás kánikulai frissítő!

Változatok:

Egyéb tengeri herkentyűkkel is készíthetjük, az a fontos, hogy a keverék kissé savanykás legyen, mert úgy jobban érvényesülnek az ízek! Néhány olívabogyó sem rontja el!

Italajánlat:

Száraz, könnyű fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

195 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Burgundiai
rokfortos körte

Uborka-
vitorlások

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Ráksaláta
paradicsomkehelyben

Illatos hússal
töltött cukkini

Tonhalas-babos
paradicsomsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sonkakrémes
töltött tojás

Ringlis
töltött tojás

Spenótos
omlett-tekercs

Ráksaláta
narancskehelyben
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: