2017. december 11.
Árpád napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Mediterrán
töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes padlizsán (400 g)
  • só, bors
  • 4 közepes cukkini (800 g)
  • 1 piros húsú paprika
  • 3+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kisebb ág rozmaring (10 cm-es)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 80 g edami vagy gouda sajt

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánokat apróra felkockázzuk, szűrőtálba csúsztatjuk, 1/2 órára erősen esózzuk. A hámozatlan cukkinik tetejéről levágunk 1-1 hosszanti szeletet, belsejüket kivájjuk, fél órára kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva elcsorgatjuk a levüket.

2. A paprikát, a cukkiniszeleteket és a kivájt cukkinihúst felaprózzuk. A padlizsánkockákat leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, 3 ek. olívaolajban megfonnyasztjuk. A rozmaring levélkéit lecsipkedjük, a fokhagymával együtt finomra vágjuk, és a hagymához adjuk. Rádobjuk a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön 5 percig sütjük, kissé hűlni hagyjuk.

3. Kikenünk olajjal egy közepes méretű sütőedényt, belefektetjük a „csónakokat”, belsejüket megkenjük a maradék olajjal, és 200 °C-os sütőben 15 percig sütjük.

4. A zöldségraguhoz keverjük a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, majd a cukkinikba púpozzuk (a maradékot a cukkinik közé simítjuk). A sajtot csíkokra vágjuk, a csónakok tetejére fektetjük, további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, és enyhe pirulásig sütjük.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

420 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Marinált zöldségek

Gazdag rizssaláta
tojással

Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Padlizsán
pizzasütő módra

Padlizsán
tükörtojással

Mediterrán saláta

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Tésztával töltött
padlizsán

Tarka saláta
kertifűöntettel

Görög saláta

Almás-besameles
káposztatorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: