2017. október 21.
Orsolya napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok


Fotó: Hemző Károly

Mediterrán
töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes padlizsán (400 g)
  • só, bors
  • 4 közepes cukkini (800 g)
  • 1 piros húsú paprika
  • 3+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kisebb ág rozmaring (10 cm-es)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 80 g edami vagy gouda sajt

1. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánokat apróra felkockázzuk, szűrőtálba csúsztatjuk, 1/2 órára erősen esózzuk. A hámozatlan cukkinik tetejéről levágunk 1-1 hosszanti szeletet, belsejüket kivájjuk, fél órára kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva elcsorgatjuk a levüket.

2. A paprikát, a cukkiniszeleteket és a kivájt cukkinihúst felaprózzuk. A padlizsánkockákat leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, 3 ek. olívaolajban megfonnyasztjuk. A rozmaring levélkéit lecsipkedjük, a fokhagymával együtt finomra vágjuk, és a hagymához adjuk. Rádobjuk a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, élénk tűzön 5 percig sütjük, kissé hűlni hagyjuk.

3. Kikenünk olajjal egy közepes méretű sütőedényt, belefektetjük a „csónakokat”, belsejüket megkenjük a maradék olajjal, és 200 °C-os sütőben 15 percig sütjük.

4. A zöldségraguhoz keverjük a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, majd a cukkinikba púpozzuk (a maradékot a cukkinik közé simítjuk). A sajtot csíkokra vágjuk, a csónakok tetejére fektetjük, további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe, és enyhe pirulásig sütjük.

Italajánlat:

Könnyű fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

420 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Tésztával töltött
padlizsán

Görög saláta

Vegyes
nyári rakottas

Padlizsán
pizzasütő módra

Tarka saláta
kertifűöntettel

Padlizsános-krumplis
paradicsomsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Töltött paradicsom
szicíliai módra

Mediterrán saláta

Almás-besameles
káposztatorta

Padlizsánkrémmel
töltött paprika
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: