2017. október 23.
Gyöngyi napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Oldalaskorona

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg sovány oldalas
  • A páchoz:
  • 2 ek. méz
  • 1 biocitrom reszelt héja és leve
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 cseresznyepaprika
  • 1/4 kk. őrölt koriandermag
  • só, bors
  • Továbbá:
  • 2 ek. olaj
  • 800 g szezonális vegyes zöldség (mélyhűtött vagy konzerv is lehet)

 

1. Egyetlen, 10-12 cm széles sertésoldalascsíkot vásárolunk. Gondosan eltávolítjuk róla a hájat-zsírt, megmossuk, lecsepegtetjük.

2. A páchoz összedolgozzuk a mézet, a citrom reszelt héját és levét, valamint az olajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az apróra tördelt cseresznyepaprikát és a koriandert, ízlés szerint sót, borsot. Megkenjük vele az oldalast, betakarjuk folpackkal, és 2-3 órán át a hűtőszekrényben érleljük.

3. Letakarítjuk a húsról a pácot, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük olajjal. 220 °C-ra előmelegített sütőben mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk, majd alufóliával letakarva 20 percig pároljuk, végül a pecsenyelével locsolgatva fólia nélkül pirosra sütjük.

4. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, külön edénykékben, egy kevés sós vízzel  puhára pároljuk; a pácot pépsűrűségűre beforraljuk (a zsiradékot eltávolítjuk). Az oldalast nagyobb tálra állítjuk-kerekítjük, közepébe szedjük a jól lecsepegtetett zöldségeket, meglocsoljuk pecsenyelével, és a pácpép kíséretében mihamarabb tálaljuk. Petrezselymes rizs, hasábburgonya illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 2-3 óra
pácolási idő

Energiatartalom:

495 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsos
lilahagymatorta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sonkás táska
és stangli

Zöldségleves májgaluskával

Korhely
lencseleves

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Kolbászos-zöldséges
kelkáposztaleves

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Illatos hússal
töltött cukkini
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: