2018. július 19.
Emília napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Oldalaskorona

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg sovány oldalas
  • A páchoz:
  • 2 ek. méz
  • 1 biocitrom reszelt héja és leve
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 cseresznyepaprika
  • 1/4 kk. őrölt koriandermag
  • só, bors
  • Továbbá:
  • 2 ek. olaj
  • 800 g szezonális vegyes zöldség (mélyhűtött vagy konzerv is lehet)

 

1. Egyetlen, 10-12 cm széles sertésoldalascsíkot vásárolunk. Gondosan eltávolítjuk róla a hájat-zsírt, megmossuk, lecsepegtetjük.

2. A páchoz összedolgozzuk a mézet, a citrom reszelt héját és levét, valamint az olajat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, az apróra tördelt cseresznyepaprikát és a koriandert, ízlés szerint sót, borsot. Megkenjük vele az oldalast, betakarjuk folpackkal, és 2-3 órán át a hűtőszekrényben érleljük.

3. Letakarítjuk a húsról a pácot, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük olajjal. 220 °C-ra előmelegített sütőben mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk, majd alufóliával letakarva 20 percig pároljuk, végül a pecsenyelével locsolgatva fólia nélkül pirosra sütjük.

4. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, külön edénykékben, egy kevés sós vízzel  puhára pároljuk; a pácot pépsűrűségűre beforraljuk (a zsiradékot eltávolítjuk). Az oldalast nagyobb tálra állítjuk-kerekítjük, közepébe szedjük a jól lecsepegtetett zöldségeket, meglocsoljuk pecsenyelével, és a pácpép kíséretében mihamarabb tálaljuk. Petrezselymes rizs, hasábburgonya illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz vörösbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc
+ 2-3 óra
pácolási idő

Energiatartalom:

495 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mexikói fasírt

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Aprópecsenye
Stroganoff módra

Sonkás táska
és stangli

Illatos hússal
töltött cukkini

Zöldségleves májgaluskával

Tárkonyos
spárgás zöldségleves

Szezámos pontyszeletek
tavaszi körettel

Tejszínes-gombás
galuska

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Bécsi
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: