2018. október 16.
Gál napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Elendel

Főtt kukorica készítése

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 kisebb, zsenge cső kukorica
  • 2 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor

1. Lehetőleg zárt csuhéjú, halványzöld kukoricacsöveket válasszunk, majd a héj részleges megbontása után győződjünk meg arról, hogy a kukoricacső telt és egészséges, a szemek pedig feszesek-épek, (ha fonnyadtak-öregek vagy maga a cső barnás-foltos, emberi fogyasztásra nem alkalmas).

2. A kukoricacsövek héját lehántjuk, szakállkájukat eltávolítjuk, folyó víz alatt alaposan megmossuk. Néhány zsenge csuhélevelet nagyobb fazék aljára fektetünk, tetejükre rendezzük a csöveket, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi bőven ellepi őket. Hozzáadjuk a tejet, valamint a cukrot (sót véletlenül sem, mert megkeményíti a kukoricát!), és félig lefedve, szelíd forralással puhára főzzük (30-35 perc). A főzőlében hagyjuk langyosra hűlni.

Fontos:

Nagy melegben tanácsos tej és cukor hozzáadása nélkül készíteni – ugyanúgy puhára fő, de kevésbé lesz romlandó.

Tippek:

A kukoricacsöveket kuktában is megfőzhetjük: a sípolástól számított 10 perc alatt megpuhulnak, a többi ugyanaz.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

125 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


A pezsgőről

Tojásteszt

A citrusfélék tisztítása,
kifilézése és fogyasztása

A vaksütésről

A birsalmáról

Kemény tojás főzése

A húsvéti sonkáról

A tojáshabról

Karácsonyi előkészületek

A padlizsán
tisztítása, előkészítése

Tudnivalók a
karácsonyi sütéshez

Csokoládéfortélyok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: